Αναδρομικά: Μέχρι τέλος της εβδομάδας οι υπουργικές αποφάσεις για ένστολους, δικαστικούς, γιατρούς

Αναδρομικά: Μέχρι τέλος της εβδομάδας οι υπουργικές αποφάσεις για ένστολους, δικαστικούς, γιατρούς

Έτοιμες είναι οι κοινές υπουργικές αποφάσεις οι οποίες θα ξεκλειδώσουν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου την επιστροφή των αναδρομικών στους εν ενεργεία και συνταξιούχους ενστόλους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς λειτουργούς και στα μέλη των κρατικών ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής.

Οι αποφάσεις αναμένεται να εκδοθούν εντός της εβδομάδας και αμέσως μετά θα αρχίσει να τρέχει ο χρόνος για την εφάπαξ καταβολή των ποσών στους δικαιούχους.

Υπολογίζεται ότι έως τα μέσα Δεκεμβρίου οι εν ενεργεία υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων θα έχουν δει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα αναδρομικά ποσά για τις περικοπές που είχαν γίνει στις αποδοχές τους.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι δημόσιοι λειτουργοί και οι συνταξιούχοι θα εισπράξουν αναδρομικά που δικαιούνται στο ακέραιο, καθώς δεν θα γίνει κανένας συμψηφισμός με τυχόν ληξιπρόθεσμα ή ρυθμισμένα χρέη προς το Δημόσιο.

Και αυτό γιατί όπως λένε στα "Νέα" αρμόδιες πηγές τα αναδρομικά που επιστρέφονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αφορούν μισθολογικές διαφορές και όχι ποσά φόρων που επιστρέφει η ΑΑΔΕ, τα οποία συμψηφίζονται με τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές των δικαιούχων.

Η μοναδική περίπτωση δικαιούχος να δει μειωμένο το ποσό στον τραπεζικό του λογαριασμό είναι η εφορία να έχει μπλοκάρει τον λογαριασμό του για ληξιπρόθεσμες οφειλές και να έχει δοθεί εντολή κατάσχεσης.

Το συνολικό κόστος της επιστροφής των αναδρομικών στους εν ενεργεία και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων ανέρχεται στα 1,4 δις ευρώ. Τα μεικτά ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι αρχίζουν από 1.400 και υπερβαίνουν ακόμη και τα 21.000 ευρώ.

 

Πηγή: Τα Νέα

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα