Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Το ξέσπασμα της μάνας

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, στο χωριό Βουλιαράτες, στη Βόρεια Ήπειρο.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένει άταφος πολλά 24ωρα μετά τον θάνατό του, καθώς οι αλβανικές αρχές, αρνούνται να δώσουν τη σορό του 35χρονου στην οικογένειά του, βασανίζοντας έτσι τους συγγενείς του.

Μετά το μνημόσυνο η κα Βασιλική Κατσίφα ξέσπασε λέγοντας: «Ο Κωνσταντίνος μου θα μείνει ήρωας! Και θα γίνω μια μάνα σκληρή. θα κάνω την καρδιά μου πέτρα παιδιά μου. Για τον λεβέντη μου για το παλικάρι μου που μου το έφαγαν. Μου το φαγαν οι αλήτες οι Αλβανοί. Οι αλήτες! Θέλω να προστατεύσετε τα δικαιώματά μας. Όλο τον χειμώνα μας ανοίγουν τα σπίτια. Θα τα πω Γιάννη μου», είπε μιλώντας στον σύζυγό της που προσπαθούσε να την ηρεμήσει. «Να δικαιωθεί το παιδί μου. Ο λεβέντης μου! Αγαπούσε το χωριό του! Αγαπούσε την Βόρεια Ήπειρο», είπε η κα Βασιλική Κατσίφα.

Την ίδια ώρα, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώθηκαν -σύμφωνα με διπλωματικές πηγές- την Παρασκευή (02/11), από την αλβανική Αστυνομία για σημαντικές πτυχές της επιχείρησης που οδήγησε στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, εν αναμονή του πορίσματος της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων Τιράνων, που θα πρέπει να περιέχει τα σχετικά τεκμήρια.

Το πρωί της Παρασκευής οι δύο αστυνομικοί έφτασαν στα Τίρανα και αρχικά πήγαν στην πρεσβεία της Ελλάδας όπου είχαν συνάντηση με την πρέσβη. Αμέσως μετά επισκέφτηκαν το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, νωρίς το απόγευμα έφτασαν στο κτήριο της Γενικής Εισαγγελίας.

Στην πρώτη φάση της ενημέρωσης γίνεται συλλογή πληροφοριών από τους Έλληνες αξιωματικούς σε κεντρικό επίπεδο, ενώ η αλβανική πλευρά περιγράφει τα περιστατικά και τον τρόπο αντίδρασης των Αλβανών αστυνομικών.

Οι Έλληνες αστυνομικοί θα παραμείνουν στην Αλβανία για όσο χρόνο χρειαστεί, ενώ ζητούν λεπτομέρειες για κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Η Ελλάδα θεωρεί, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, απαραίτητη την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας για επιστροφή της σορού και ενταφιασμό, εξέλιξη που επ' ουδενί επηρεάζει τα δικονομικά δικαιώματά της, όπως προβλέπονται από τη συναφή αλβανική νομοθεσία.

Εν τω μεταξύ, στα Τίρανα βρέθηκε χθες και ο Γιάννης Κατσίφας, πατέρας του 35χρονου, για να καταθέσει για τη σχηματιζόμενη δικογραφία που θα επιτρέψει και την παράδοση του νεκρού στην οικογένειά του. Ταυτόχρονα, φέρεται να υπέβαλε νέο αίτημα εγγράφως για παράδοση της σορού.

Δικογραφία σε βάρος του Κατσίφα

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Κατσίφα, ο εισαγγελέας Τιράνων σχηματίζει δικογραφία στην οποία θα αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος «θα κατηγορούνταν» ότι αποπειράθηκε ανθρωποκτονία κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, προκειμένου να μην μπορεί η οικογένεια να αιτηθεί κάποια αποζημίωση, σημειώνει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

«Μία δικογραφία πρέπει να σχηματιστεί και μόνο, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, θύμα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας», ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου, Κώστας Γιοβανόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

«Μία δικογραφία πρέπει να σχηματιστεί και μόνο, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, θύμα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας» επεσήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου και χαρακτήρισε «ελεεινή» και «δειλή προπαγάνδα» τη δήλωση του Έντι Ράμα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Ξεσπούν οι συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα: ΒΙΝΤΕΟ


enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα