Ένταση στο μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Πετροπόλεμος, χημικά και προσαγωγές

Ένταση στο μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Πετροπόλεμος, χημικά και προσαγωγές

Περιορίστηκαν οι εστίες έντασης στο κέντρο της Αθήνας μετά την ολοκλήρωση του μαθητικού συλαλλητήριου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον τρεις προσαγωγές.

Συγκεκριμένα, ομάδες νεαρών είχαν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στις στήλες Ολυμπίου Διός και πετούσαν πέτρες σε αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούσαν με αραιές ρίψεις χημικών.

Το κύριο σώμα της πορείας συγκεντρώθηκε στο Πάντειο πανεπιστήμιο, όπου πραγματοποιείται συνέλευση. 

Νωρίτερα, μικρή ομάδα ατόμων ξέφυγε από την πορεία και πέταξε αντικείμενα και νεράντζια στα ΜΑΤ που βρίσκονταν παραταγμένα μπροστά και στο πλάι του Κοινοβουλίου.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Επίσης ομάδα ατόμων προκάλεσε φθορές σε στάση λεωφορείου και φωτεινό σηματοδότη.

Ακουλούθησε έφοδος των ΜΑΤ που απώθησε την ομάδα προς τον εθνικό κήπο όπου έγινε ξανά χρήση χημικών.

 Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Οι μαθητές εκφράζουν την αντίθεση τους στις αλλαγές που προτίθεται να εισαγάγει το υπ. Παιδείας στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με κεντρικό σύνθημα «αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», μαθητές από γυμνάσια και λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο Λύκειο που σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς όπως υποστηρίζουν κάνουν το σχολείο «ακόμα πιο εξοντωτικό».

Οι μαθητές υποστηρίζουν ότι οι προωθούμενες αλλαγές και κυρίως η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού στη 2α Λυκείου, οπότε και θα δηλώνονται 10 σχολές προτίμησης που δε θα μπορούν να τροποποιηθούν, θα εντείνουν την παραπαιδεία και την πίεση στους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα