Το βίντεο της επίθεσης του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Καναδά

Το βίντεο της επίθεσης του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Καναδά

Η συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου δέκα άγνωστα άτομα είχαν επιτεθεί, λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα, στην πρεσβεία του Καναδά στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία,έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία, πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο, όμως, αφέθηκε αργότερα ελεύθερο.

To υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίθεση

"Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας", αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: "οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης".

Πριν λίγο ο Ρουβίκωνας ανέβασε το βίντεο της επίθεσης. Σε ανάρτηση του αναφέρει:

«Πολλές από τις εξορυκτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως έχουν την έδρα τον Καναδά και τρεις από αυτές ενεπλάκησαν στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική. Οι Καναδικές πρεσβείες ανά τον κόσμο συστηματικά υπερασπίζονται τις Καναδικές εξορυκτικές σε σημείο που να εκβιάζουν κυβερνήσεις να δεχτούν την εξόρυξη απειλώντας με διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Από την Τσιάπας στο Μεξικό και την Γουατεμάλα που οι πρεσβείες στήριξαν εταιρίες που είχαν στο βιογραφικό τους δολοφονίες ακτιβιστών, μέχρι την Ονδούρα οπού εκβιαστικά η Καναδική πρεσβεία πίεζε την κυβέρνηση για την ψήφιση νομοσχεδίου ευνοϊκό για τις εξορυκτικές, παρά την αντίθετη κοινή γνώμη, το οποίο και ψηφίστηκε. Στην ίδια τακτική με τους ομοίους του, ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα, Robert Peck, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για να πιέσει την εφαρμογή του νέου επενδυτικού σχεδίου της Eldorado στην Θράκη λέγοντας μάλιστα ότι η Καναδική κυβέρνηση εγγυάται για την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρίας».

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα