Πέθανε ο Χάτσικο της Κρήτης: Ο σκύλος που περίμενε το αφεντικό του να γυρίσει

Πέθανε ο Χάτσικο της Κρήτης: Ο σκύλος που περίμενε το αφεντικό του να γυρίσει

Κάθε μέρα εμφανιζόταν στην είσοδο του σούπερ μάρκετ, με την ελπίδα να ξαναδεί τον καλύτερο του φίλο, τον οποίο συνόδευε στα ψώνια.

Ποτέ όμως δεν έχασε την ελπίδα ότι θα ξαναδεί το αφεντικό του, το οποίο όμως πέθανε από ανακοπή στο σούπερ μάρκετ. Με θλιμμένο βλέμμα, αποχωρούσε από το σημείο αργά το βράδυ και επέστρεφε στο σπίτι που διέμενε ο ιδιοκτήτης του.

Ο σκύλος, η αλλιώς ο Χάτσικο της Κρήτης, που συγκίνησε το Πανελλήνιο με την αξιοθαύμαστη αφοσίωση στο αφεντικό του, αγγίζοντας τις χορδές στις καρδιές μας, παραδίδοντας μαθήματα αληθινής αγάπης, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας.

Η κατάσταση της υγείας στο γέρικο σκυλί επιβαρύνθηκε με συνέπεια να μην υπάρχει επιστροφή. Γείτονες που τον φρόντιζαν όσο μπορούσαν, συγκέντρωσαν ένα μικρό χρηματικό ποσό καθώς η ευθανασία ήταν μονόδρομος.

«Δεν ήθελε να «παραδώσει» το πνεύμα του. Περίμενε το αφεντικό του να βγει από το κατάστημα. «Ψυχορραγούσε». Οι δυνάμεις του, τον εγκατέλειπαν. Και όμως δεν ήθελε να πεθάνει», δήλωσε ο κ. Νίκος Γαρεφαλάκης, κάτοικος Πατελλών ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα παράσιτα, τα οποία όπως είπε είχαν τσακίσει το σκυλί, το οποίο δεν μπορούσε να αντιδράσει.

«Ο κτηνίατρος μας είπε ότι έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία. Μαζέψαμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για να το λυτρώσουμε», επεσήμανε ο κ. Γαρεφαλάκης ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους γείτονες οι οποίοι έμαθαν την συγκλονιστική ιστορία του σκυλιού καθώς και το τραγικό συμβάν με το ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του τετράποδου.

Το όνομα Χάτσικο δόθηκε από την ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ. Η ταινία βασίζεται στην ιστορία του Τσούκεν Χάτσικο, ενός γιαπωνέζου σκύλου που έμεινε πιστός στο αφεντικό του για όλη του τη ζωή.

neakriti

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα