Η εξήγηση του φρουρού για Ρουβίκωνα: Δεν πρόλαβα, τους είδα ξαφνικά μπροστά μου

Η εξήγηση του φρουρού για Ρουβίκωνα: Δεν πρόλαβα, τους είδα ξαφνικά μπροστά μου

Ένορκη Διοικητική Εξέταση, διενεργείται με εντολή του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη, για την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές, στην πρεσβεία του Ιράν το πρωί, που αιφνιδίασε τον αστυνομικό φρουρό.

Η ΕΔΕ, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, θα διερευνήσει την ανταπόκριση του φρουρού και γιατί δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά του, την ώρα που τα μέλη της συλλογικότητας τον έβγαλαν από το κουβούκλιο και έσπασαν τα τζάμια, ενώ αυτός φoρούσε μόνο ένα λευκό μπλουζάκι και είχε στον ώμο του το αυτόματο όπλο.

Όπως είπε ο αστυνομικός, μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, καθώς ήταν η ώρα της αλλαγής βάρδιας και πήγαινε να φορέσει το πάνω μέρος της στολής του, (επειδή στον δρόμο φορούν πολιτικά από την μέση και πάνω για να μην δίνουν στόχο), όταν είδε ξαφνικά μπροστά του τα μέλη του Ρουβίκωνα.

 Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησαν σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου οι δράστες, ένας από αυτούς είπε στον αστυνομικό να βγει έξω για να μην τραυματιστεί από τα τζάμια που θα έσπαζαν και αυτός υπάκουσε... κλειδώνοντας πίσω του την πόρτα.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός, η ΕΔΕ θα διερευνήσει γιατί δεν έπραξε ο αστυνομικός τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό, ή τουλάχιστον να πατήσει το κουμπί του ασυρμάτου για να ειδοποιηθεί η Άμεση Δράση, αλλά ταυτόχρονα θα εξεταστεί αν είχαν δοθεί από τους προϊσταμένους του οι σχετικές οδηγίες και εντολές σχετικά με τα καθήκοντα του.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της συλλογικότητας που διέπραξαν την επίθεση ήταν δέκα άτομα με πέντε δίκυκλα. Μετά την ενέργεια, στήθηκαν μπλόκα παντού στην περιοχή και έγιναν πολλοί έλεγχοι, αλλά δεν εντοπίστηκε κάποιος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα