Σε επιφυλακή ο στρατός στον Έβρος μετά την σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτικών

Σε επιφυλακή ο στρατός στον  Έβρος μετά την σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτικών

Σε συναγερμό είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις στον Έβρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, εντοπίστηκε σε ελληνικό έδαφος Τούρκος που έφερε οπλισμό.

Σύμφωνα με το Inkomotini, ο Τούρκος στρατιωτικός συνελήφθη από περίπολο στις Φέρες το πρωί της Κυριακής, και πάνω του έφερε οπλισμό.

Ο Τούρκος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διέσχισε τα ελληνοτουρκικά υδάτινα σύνορα και συγκεκριμένα τον ποταμό Έβρο.

Στις όχθες του ποταμού στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ελληνικό παρατηρητήριο, από όπου τον είδαν και τον εντόπισαν οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με το evros-news, στρατιωτικές πήγες επιβεβαιώνουν ουσιαστικά την σύλληψη, αλλά επισημαίνουν ότι πρόκειται για χαμηλής έντασης περιστατικό οι λεπτομέρειες του οποίου θα δημοσιοποιηθούν με ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Διαψεύδουν, ωστόσο, ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί.

Λίγο αργότερα, τα τοπικά Μέσα έκαναν λόγο και για σύλληψη δεύτερου Τούρκου στρατιωτικού, χωρίς ωστόσο, να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας evros-news υποστηρίζουν πως μετά τη σύλληψη τέθηκαν σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του νομού Έβρου, τα Τμήματα Χρονικής Ετοιμότητας, πιο γνωστά ως ΤΧΕ, από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης μέχρι και τις Καστανιές.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα