ΔΕΘ – Επεισόδια ακροδεξιών: Έσπασαν μαγαζιά και επιτέθηκαν σε θαμώνες

ΔΕΘ – Επεισόδια ακροδεξιών: Έσπασαν μαγαζιά και επιτέθηκαν σε θαμώνες

Ομάδες ακροδεξιών συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και έκαναν «γυαλιά καρφιά» περισσότερα από δέκα μαγαζιά της παραλιακής. Μάλιστα, επιτέθηκαν αναίτια σε θαμώνες!

Φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κατήγγειλε ότι διαδηλωτής που συμμετείχε στο συλλαλητήριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, απείλησε με όπλο συναδέλφους του.

Σύμφωνα με την καταγγελία και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη τα επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και χημικών από την πλευρά των αστυνομικών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, κοντά στον Λευκό Πύργο διαδηλωτής προσπάθησε να αρπάξει κάμερα από γυναίκα εικονολήπτη που κάλυπτε τηλεοπτικά τη διαδήλωση.

Φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο και αντιλήφθηκαν το περιστατικό επενέβησαν και ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση. Τότε επενέβη δεύτερος διαδηλωτής, ο οποίος έβγαλε από μικρή τσάντα, δεμένη στη μέση, όπλο και τους απείλησε, χωρίς να το στρέψει εναντίον τους. Το γεγονός προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φωτορεπόρτερ, ωστόσο το επεισόδιο έληξε εκεί με την αποχώρηση του άγνωστου οπλοφόρου.

Ο φωτορεπόρτερ που εργάζεται στο Αθηναϊκό - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων υποστηρίζει ότι απευθύνθηκε σε διμοιρίες της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο και κατήγγειλε το περιστατικό, αλλά ο φερόμενος ως οπλοφόρος, εν τω μεταξύ, είχε ήδη χαθεί μέσα στο πλήθος.

Ζημιές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, προκάλεσαν μετά τις 10 το βράδυ, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, που συμμετείχαν στη διαδήλωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, το περιθώριο της 83ης ΔΕΘ.

Κουκουλοφόροι που περνούσαν από το σημείο φώναζαν «μαζέψτε τα, θα τα σπάσουμε όλα» και στη συνέχεια τα έκαναν κυριολεκτικά γυαλιά - καρφιά!

Μπουκάλια και ποτήρια κατέληξαν σε δρόμο και πεζοδρόμια, με τους υπαλλήλους των καταστημάτων προσπαθούν να βάλουν μια τάξη.

Δείτε τις φωτογραφίες του τhestival.gr:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα