Μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του Φλώρου η Δευτεροβάθμια Επιτροπή του ΚΕΠΑ

Μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του Φλώρου η Δευτεροβάθμια Επιτροπή του ΚΕΠΑ

Η επανεκτίμηση του ιατρικού φακέλου του καταδικασμένου σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση Energa- Hellas Power, Άριστείδη Φλώρου, την περασμένη Παρασκευή αφενός μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του στο 55% (από 70%) αφετέρου ήταν η βασική αιτία ανατροπής του βουλεύματος με το οποίο οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές, όπως αναφέρει το capital.gr, έχοντας προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση κορυφής μεταξύ Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας.

Oι αποκαλύψεις εκ μέρους του Ευαγγελισμού, περί "πλαστότητας" ιατρικών γνωματεύσεων του Άρη Φλώρου οδήγησαν σε επανεξέταση του ιατρικού φακέλου από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με παραγγελία του ΕΦΚΑ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως "το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου ανέρχεται σε ποσοστό 55%, κατά ιατρική εκτίμηση".

Την περασμένη εβδομάδα, μετά τον επανέλεγχο του ιατρικού φακέλου του Άρη Φλώρου από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η διοίκηση του ΕΦΚΑ προσέφυγε στη δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, ζητώντας επαναπροσδιορισμό του συνολικού ποσοστού αναπηρίας του 39χρονου κατάδικου. Την περασμένη Παρασκευή, την ώρα που το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας ετοιμαζόταν να καταλήξει σε νέα κρίση για τον Φλώρο, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Προκοπίου η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής. Εν ολίγοις ακόμα και κι αν δεν υπήρχαν καταγγελίες για πλαστότητα, η δευτεροβάθμια κρίση είναι πως ο Φλώρος δε θα έπρεπε να αποφυλακιστεί καθώς δεν είχε αναπηρία άνω του 67% που απαιτεί το άρθρο 110α του ΠΚ, όπως τροποποιήθηκε το 2015 από τον Νίκο Παρασκευόπουλο. 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα