Εκτός παιδικών σταθμών τα παιδιά τουλάχιστον 2 οικογενειών πυρόπληκτων

Εκτός παιδικών σταθμών τα παιδιά τουλάχιστον 2 οικογενειών πυρόπληκτων

Τουλάχιστον δύο οικογένειες πυρόπληκτων έχουν ενημερωθεί πως τα παιδιά τους δεν γίνονται δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Γιαννόπουλος, μέλος της επιτροπής πυροπλήκτων Μαραθώνα-Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο στην μία περίπτωση δεν υπήρχαν θέσεις, ενώ στην άλλη ζητήθηκε από την οικογένεια η πληρωμή τροφείων.

«41 μέρες μετά την πυρκαγιά, δεν υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός για τους πυρόπληκτους. Γι’ αυτό αρκετοί καταφεύγουν σε ατομικές επιλογές» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως ήδη αρκετοί πυρόπληκτοι έχουν λάβει εκκαθαριστικά, και θα πρέπει να περάσουν από την εφορία για να απαλλαγούν για φέτος από την καταβολή του φόρου.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και η Επιτροπή Πυρόπληκτων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 11 π.μ. στο Δήμο Ν. Μάκρης - Μαραθώνα.

Σημειώνεται η λειτουργία των παιδικών σταθμών ξεκινά αύριο Δευτέρα, με αποτέλεσμα οι οικογένειες να βρίσκονται «στον αέρα». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου κατήγγειλε ότι έχουν αποκλειστεί συνολικά 67.000 παιδιά, από τους παιδικούς σταθμούς, καθώς ζευγάρια δεν υπέβαλαν αίτηση γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια. 

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα