Έσβησε η φωτιά στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Έσβησε η φωτιά που είχε ξεσπάσει από την περασμένη Τρίτη 28/08 στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία.

Έως σήμερα από το πλοίο έχουν ξεφορτωθεί 6 φορτηγά, 29 επικαθήμενα, 3 λεωφορεία, 24 οχήματα και 14 δίκυκλα.

Το πρωί σε φορτηγάκι τον ΕΛΤΑ που είχε υποστεί καταστροφή από τη φωτιά εντοπίστηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για νόμιμη μεταφορά με παραλήπτη πελάτη στην Κρήτη.

Πάντως οι αρμόδιες αρχές του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά ερευνούν αν πράγματι ήταν νόμιμη η μεταφορά του συγκεκριμένου όπλου.

Το πλοίο αφού ξεφορτωθούν όλα τα οχήματα θα ερευνηθεί εξονυχιστικά από την πυροσβεστική υπηρεσία και πραγματογνώμονες προκειμένου να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια της φωτιάς.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του, ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου.

Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα. Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

 Αποκαταστάθηκε η κλίση

Αναφορικά με την κλίση του πλοίου, ήδη έχει αποκατασταθεί και πλέον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δόθηκε εντολή εκκένωσης του πλοίου. Η εντολή αφορούσε στους πυροσβέστες που βρίσκονται στο εσωτερικό του πλοίου ,ενώ παραμένουν ακόμα δεκάδες ΙΧ στο γκαράζ.

Η εντολή δόθηκε από τα μεγάφωνα, καθώς μέσα βρίσκονταν πυροσβέστες και ηλεκτρολόγοι εκτελώντας εργασίες. Ωστόσο το πλοίο πήρε ξαφνική κλίση 7 μοιρών και εικάζεται ότι έγινε κάποια μετατόπιση υδάτων στο εσωτερικό του από τα αριστερά στα δεξιά. Γι' αυτό και άνοιξαν νέες οπές στη δεξιά πλευρά για να φύγουν τα νερά. Αργότερα η κλίση μειώθηκε.

Δείτε βίντεο από τις επιχειρήσεις κατάσβεσης που γίνονταν τις προηγούμενες μέρες:

Bιντεο, Νεα Κρήτη

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ