Αυτός είναι ο φαρσέρ - χάκερ που "πέθανε" τον Κώστα Γαβρά

Αυτός είναι ο φαρσέρ - χάκερ που "πέθανε" τον Κώστα Γαβρά

Ο Ιταλός δημοσιογράφος που έχει αναστατώσει το διαδίκτυο με τα «fake news» από τους ψεύτικους λογαριασμούς που δημιουργεί συνεχώς.

Στην παγίδα του Ιταλού δημοσιογράφου, Τομάζο Ντε Μπενεντέτι – γνωστού παγκοσμίως για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων – έπεσαν τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, μεταδίδοντας πως «πέθανε ο Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς».

Αυτήν τη φορά ο κακόγουστος φαρσέρ “χτύπησε” χρησιμοποιώντας έναν ψεύτικο λογαριασμό που δημιούργησε στο Twitter, χρησιμοποιώντας το όνομα της νέας Υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά.

«Επείγον. Μόλις ενημερώθηκα από το Παρίσι την είδηση του θανάτου του Έλληνα σκηνοθέτη και παραγωγού, Κώστα Γαβρά. Επίσημο ανακοινωθέν θα ακολουθήσει σύντομα», έγραφε το μήνυμα που “άναψε φωτιές” στο διαδίκτυο.

Λίγα λεπτά μετά την αρχική ανάρτηση στον επίμαχο λογαρισμό του twitter, ανέβηκε ένα δεύτερο μήνυμα στο οποίο αναφέρεται πως το προφίλ είναι ψεύτικο και δημιουργήθηκε από τον Ιταλό δημοσιογράφο.

Ο 85χρονος σκηνοθέτης μίλησε τηλεφωνικά στην ΕΡΤ, θέλοντας να καθησυχάσει τον κόσμο.

Φυσικά ο Κώστας Γαβράς δεν είναι ο πρώτος διάσημος τον οποίο έχει “πεθάνει” ο Ντε Μπενεντέτι, παρασύροντας διεθνή ΜΜΕ. Γιατί το κάνει; Για να εκθέσει τα media, όπως λέει ο ίδιος.

ant1news.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα