Αξιολόγηση όλων των στοιχείων ζητεί η οικογένεια του 21χρονου φοιτητή

Αξιολόγηση όλων των στοιχείων ζητεί η οικογένεια του 21χρονου φοιτητή

Να ανασυρθεί η υπόθεση από το αρχείο και να επανεξεταστεί, ζητούν από τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, οι συγγενείς του 21χρονου φοιτητή που πέρυσι τον Νοέμβριο βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο!

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του άτυχου παλικαριού διά της δικηγόρου κας Κατερίνας Βολονάκη, κατέθεσε αίτηση στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, με την οποία ζητά να επανεξεταστεί η δικογραφία που αφορά την υπόθεση του γιου του Νίκου Χατζηπαύλου, και η οποία τέθηκε πριν λίγο καιρό στο αρχείο από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Κω.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην Κω προέβη στην ενέργεια αυτή καθώς σύμφωνα με το πόρισμα που συντάχθηκε για την υπόθεση, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για θάνατο από πτώση και όχι εγκληματική ενέργεια.

Ο κ. Εισαγγελέας αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο άτυχος φοιτητής άφησε το ποδήλατό του και «κατρακύλησε από μεγάλο άγνωστο ύψος, αρχικά εν ζωή και κατέληξε σε σημείο του βραχώδους υψώματος, ενώ στη συνέχεια για άγνωστο λόγο, αλλά πιθανώς λόγω της βροχόπτωσης, κατέπεσε στο έδαφος, χωρίς να προκύπτει η εμπλοκή κάποιου ατόμου στο συμβάν …».

Ωστόσο η οικογένεια του άτυχου φοιτητή έχει διαφορετική άποψη και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν έχουν εκτιμηθεί όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και πως δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν σημαντικοί μάρτυρες για την υπόθεση. Ως εκ τούτου ο δράστης ή οι δράστες μπορούν να διαφεύγουν.

Η οικογένεια ζητά λοιπόν να ανασυρθεί η υπόθεση εκ νέου και να γίνει αξιολόγηση όλων των στοιχείων, να γίνει «αναπαράσταση για την περίπτωση της πτώσης, νέα αυτοψία του χώρου από αυτούς που έκαναν τη δεύτερη νεκροτομή προκειμένου να λάβουν υπόψη το χώρο ανεύρεσης καθώς και εξέταση τυχόν διασωθέντων ενδυμάτων με επιστάμενη έρευνα για τυχόν ίχνη, ξένα σώματα και κηλίδωση από βιολογικά υλικά».

Οι συγγενείς του 21χρονου φοιτητή συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως είναι αδύνατον να κατάφερε το άτυχο παλικάρι, χωρίς εξοπλισμό ειδικό, και άλλα μέσα να σκαρφαλώσει σε τέτοιο ύψος και τέτοιο σημείο (όπου βρέθηκε) όταν έμπειροι επαγγελματίες δεν μπορούν να το κάνουν, και μετά να κατρακυλήσει.

Για αυτό και πιστεύουν πως «σύμφωνα με τα ευρήματα ο θάνατος του 21χρονου δεν σχετίζεται με πτώση εξ ύψους ή κατρακύλισμα από μεγάλο ύψος» κάτι που μπορεί να επιβεβαιωθεί με αναπαράσταση – σχεδιασμένη πτώση ανθρώπινου ομοιώματος με παράλληλη διερεύνηση λοιπών στοιχείων της δικογραφίας».

Η μοιραία βόλτα και ο τραυματισμός

Ο 21χρονος Νίκος Χατζηπαύλου ζούσε και σπούδαζε στην Αθήνα και είχε μεταβεί στην Κάλυμνο, για δει τη μητέρα του, η οποία είναι μόνιμη διορισμένη καθηγήτρια στο νησί. Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 το μεσημέρι (περίπου στις 12.30 μμ), ο νεαρός έφυγε από το σπίτι με ποδήλατο, αφήνοντας και το κινητό του τηλέφωνο και με σκοπό στη συνέχεια να κάνει πεζοπορία προς την περιοχή του Προφήτη Ηλία. Οι ώρες περνούσαν και ο νεαρός δεν επέστρεφε.

Τότε η μητέρα του ενημέρωσε την αστυνομία και από έρευνες που έγιναν βρέθηκε το ποδήλατό του στην περιοχή Λαγκά, όχι όμως και ο ίδιος ο 21χρονος. Η εκτίμηση των αρχών είναι πως ο άτυχος φοιτητής άφησε το ποδήλατό του και προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε βράχο. Η Κάλυμνος έχει πολλά αναρριχητικά σημεία, όμως εκείνος, φαίνεται να επέλεξε ένα απόμερο μέρος.

Τα στοιχεία έδειχναν πως το νεαρό παλικάρι πιθανότατα έχασε την ισορροπία του, γλίστρησε και έπεσε με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις του κατά την πτώση. Ο τραυματισμός του 21χρονου από τη πρώτη στιγμή ήταν σοβαρός και η θέση στην οποία βρισκόταν δεν τον βοηθούσε στο να καλέσει σε βοήθεια. Εκτιμάται ότι πέρασαν μέρες που ήταν τραυματισμένος και αβοήθητος και ίσως να ήταν και αναίσθητος!

Τις ημέρες που ακολούθησαν, στην Κάλυμνο σημειώθηκε καταρρακτώδης βροχή. Το νερό φέρεται να παρέσυρε τον άτυχο φοιτητή, η σορός του οποίου κατέληξε στο σημείο όπου το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, έξι μέρες μετά την εξαφάνισή του, την εντόπισε 14χρονο αγόρι.

Οι κάλτσες, τα παπούτσια και οι έρευνες

Την επόμενη μέρα της εξαφάνισης του άτυχου φοιτητή, οι αρχές είχαν εντοπίσει στην αντίθετη πλευρά του νησιού ένα ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες, οι οποίες φέρονταν να ανήκαν στον 21χρονο.

Ωστόσο όταν η σορός του εντοπίστηκε διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν ίσχυε αφού και οι κάλτσες και το ένα παπούτσι βρίσκονταν εκεί, ενώ το δεύτερο βρέθηκε λίγα μέτρα μακρύτερα. Ακόμα και τα στοιχεία αυτά, αποδεικνύουν ότι ο άτυχος φοιτητής έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, και μάλιστα σε ένα σημείο όπου σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες και καταβάλλονταν προσπάθειες εντοπισμού του 21χρονου μέρα και νύκτα. Εκεί λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι της μητέρας του, το νεαρό παλικάρι βρέθηκε νεκρό σε σημείο μάλιστα που, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, είχε ερευνηθεί αρκετές φορές.

rodiaki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα