Βυθίστηκε στο πένθος το χωριό του επισμηναγού Νίκου Βασιλείου

Βυθίστηκε στο πένθος το χωριό του επισμηναγού Νίκου Βασιλείου

Στο πένθος βυθίστηκε το χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος έχασε χθες τη ζωή του όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε χθες στα σύνορα Αρκαδίας – Λακωνίας, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. 

Ο κυβερνήτης, Νίκος Βασιλείου, καταγόταν από τους Ζάρακες Ευβοίας. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, οι οποίοι το βράδυ της Τρίτης επέστρεψαν από την Καλαμάτα, όπου βρίσκονταν  για να επισκεφθούν τους γιους τους, Νίκο και Χρήστο που υπηρετούν εκεί. 

Ο επισμηναγός Νίκος Βασιλείου είχε δίδυμο αδελφό, με τον οποίο πέρασαν μαζί στη σχολή Ικάρων και ήταν ιπτάμενοι και οι δύο. Συγχωριανοί τους λένε ότι έμοιαζαν με δύο σταγόνες νερό και πως οι δίδυμοι ήταν η χαρά της ζωής… ζωντάνευε το χωριό τους όταν πήγαιναν.

Στο πατρικό του επισμηναγού, συγχωριανοί και συγγενείς κατέφθασαν στο σπίτι για να παρηγορήσουν τους γονείς, ωστόσο ο πόνος και η θλίψη είναι δυσβάσταχτη. 

Το χρονικό της πτώσης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2

Ο επισμηναγός Νίκος Βασιλείου, πατέρας δύο παιδιών,  βρήκε τραγικό θάνατο στις 9 παρά 10 το πρωί, σε ορεινή περιοχή, βόρεια της Σπάρτης. Πετούσε με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2, μαζί με έναν ακόμη Επισμηναγό, ο οποίος σώθηκε. Και οι δύο ήταν πολύ έμπειροι πιλότοι.

Πατέρας επισμηναγού: «Ζούσαμε πάντα με τον φόβο»

Οι γονείς του ζούσαν πάντα με τον φόβο, όμως για εκείνον η πολεμική αεροπορία ήταν το πάθος του, όπως και για τον δίδυμο αδελφό του.

«Βέβαια ζεις με το φόβο. Ήταν η επιθυμία τους αυτή από μικρά παιδιά, γιατί έχει και άλλο αδελφό δίδυμο ο οποίος είναι και αυτός πιλότος. Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ. Το παιδί μου ήταν ένα παιδί εξαιρετικό. Χαμογελαστός, πρόσχαρος. Τι να σας πω, δηλαδή, ήταν σπάνιο παιδί. Σπάνιο», λέει συγκινημένος ο πατέρας του.

Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ο άτυχος επισμηναγός 

Ο επισμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών οκτώ και δέκα χρόνων. Το περασμένο Σάββατο η οικογένεια είχε βρεθεί όλη μαζί. Ήταν τα γενέθλια της κόρης του.

«Από τους άριστους και σαν χαρακτήρας. Αγαπούσε και την πατρίδα και τη δουλειά που έκανε. Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά, την αγαπάς. Ξέρεις και τους κινδύνους. Ξέρεις τα πάντα. Βάζεις την πατρίδα πάνω απ΄ όλα. Δε βάζεις τον εαυτό σου», λέει συγγενής του.

Ο άτυχος επισμηναγός ήταν έμπειρος. Είχε στο ενεργητικό 2.500 ώρες πτήσης. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα