Διαψεύδουν οι δικηγόροι των Τούρκων αξιωματικών. Κανείς από τους 8 δεν έχει εξαφανιστεί

Διαψεύδουν οι δικηγόροι των Τούρκων αξιωματικών. Κανείς από τους 8 δεν έχει εξαφανιστεί

Κανείς εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στη γειτονική χώρα δεν αγνοείται, διευκρίνισαν μιλώντας στον ΣΚΑΪ οι συνήγοροί τους.

Ξεκαθαρίζουν δεν ότι η δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά, την οποίαν επικαλούνται στο δημοσίευμά τους οι TIMES, δεν υπερασπίζεται πλέον κανέναν από τους «8».

Το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας ήθελε τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ να έχουν εξαφανιστεί από τις 20 Αυγούστου, οπότε και έληξε η εντολή κράτησής τους. Σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει η κ. Τομαρά οι, κατά δήλωσή της, πελάτες της ενδέχεται να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Έλληνες στρατιώτες Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου μετά από μακρά κράτησή τους στις τουρκικές φυλακές.

Σύμφωνα με δηλώσεις της δικηγόρου, οι δύο αξιωματούχοι αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου.

Ο Halit Cetin και ο Fatih Arik έφτασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. Οι άνδρες, που χαρακτηρίστηκαν «Νο1 δημόσιοι εχθροί» από την τουρκική κυβέρνηση, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και έμειναν στη φυλακή για παράνομη είσοδο στην χώρα, επί 18 μήνες.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει η κ. Τομαρά, οι δύο αξιωματικοί εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους. Η ίδια συμπληρώνει ότι ίσως γύρισαν στην Τουρκία σε ανταλλαγή κρατουμένων.

Η δικηγόρος ισχυρίστηκε επίσης πως οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Έλληνες στρατιώτες, που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου. Ισχυρίστηκε ότι οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν απομακρυνθεί υπό παρόμοιες συνθήκες με τρεις από τους συντρόφους τους, που έφτασαν στην Ελλάδα με τον Cetin και τον Arik, αλλά γρήγορα εξαφανίστηκαν.

Η κ. Τομαρά ανέφερε επίσης ότι τα ίχνη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, ήταν άγνωστα από την στιγμή που μεταφέρθηκαν από ένα στρατόπεδο στον Άγιο Ανδρέα, στα περίχωρα της Αθήνας.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, δήλωσε πως η εντολή απελευθέρωσης των Cetin και Arik ήρθε την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι δύο άνδρες «μεταφέρθηκαν αμέσως σε μυστική τοποθεσία μετά από αίτημα που υπέβαλαν στις Αρχές για την προστασία τους». Αρνήθηκε, επίσης, να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της κ. Τομαρά.

 mononews

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα