Καταρρακτώδεις βροχές, χαλάζι και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα. Βίντεο

Ο καιρός έβαλε τα φθινοπωρινά του ενώ έχουμε ακόμη Αύγουστο! Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει εκδίδοντας έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε.

Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας και οι εικόνες είναι ενδεικτικές της σφοδρότητας των φαινομένων!

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Αργολίδα

Έντονες είναι οι βροχές στο Λυγουριό Αργολίδας και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Επιδαύρου από το απόγευμα της Δευτέρας 27 Αυγούστου 2018. Ισχυρή ήταν η καταιγίδα που έπληξε την κωμόπολη της Αργολίδας με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Η ορατότητα ήταν σχεδόν μηδενική και ανάγκασε τους οδηγούς να σταματήσουν τα αυτοκίνητα τους μέχρι να περάσει το μπουρίνι.

Οι εικόνες είναι από το γήπεδο της πόλης όπου η καταιγίδα βρήκε την τοπική ομάδα του Αριστείων Λυγουριού στην προπόνηση και οι παίκτες έτρεξαν να καλυφθούν στα αποδυτήρια Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε οικίες και καταστήματα.

«Βουλιάζει» η Πάτρα!

Την ίδια ώρα, καταρρακτώδης βροχή με αστραπές και κεραυνούς σημειώνονται στην Πάτρα. Η Ακτή Δυμαίων στο ύψος της Παπαφλέσσα έχει μετατραπεί σε λίμνη, όπως και άλλοι δρόμοι στην πόλη από το ένα άκρο της έως το άλλο.

Σημειώθηκε πτώση δέντρου στην Πατρών- Πύργου στο ύψος της Πατριζιάνας ενώ πλημμύρες έχουν σημειωθεί και στο Σαραβάλι. Πολλά τα προβλήματα και στην Άνω Οβρυά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποθήκες γέμισαν νερά και στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική για να τα αντλήσει.

Από τη νεροποντή, σημειώθηκαν – σχεδόν ταυτόχρονα – δύο καραμπόλες οχημάτων σε διαφορετικά σημεία της Ακτής Δυμαίων, με τουλάχιστον τρεις τραυματίες.

Αυτή την ώρα βρίσκεται επί τόπου η Αστυνομία στην οδό. Συνεργεία του Δήμου Πατρέων προχώρησαν σε άντληση υδάτων από τη οδό Ακτή Δυμαίων και από την οδό Ακρωτηρίου, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας στο thebest.gr και στη δημοσιογράφο Ελευθερία Μακρυγέννη.

Προβλήματα και στην Λαμία

Παράλληλα, στη Λαμία δημιουργήθηκαν προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση εξαιτίας του μεγάλου όγκου βροχής. Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα για απάντληση υδάτων και για δέντρα που είχαν κοπεί, ενώ οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.

Επιπρόσθετα, το απίστευτης έντασης μπουρίνι που έπληξε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (27/8) τη Λαμία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια σε πολλές περιοχές της Φθιωτικής πρωτεύουσας.

Η περιοχή της Νέας Μαγνησίας, της Ροδίτσας, της Μεγάλης Βρύσης, αλλά και ανατολικότερα της Αγίας Παρασκευής, εκτός από την ένταση της βροχής, αντιμετώπισαν κατά διαστήματα και το χαλάζι.

Ιδιαίτερης έντασης όμως ήταν και οι άνεμοι που συνόδευαν την νεροποντή όπως καταγράφηκε στο παρακάτω βίντεο

Κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος σε Νάουσα και Πέλλα

Η σφοδρή κακοκαιρία πλημμύρισε τα σπίτια, τα καταστήματα και τους δρόμους στη Νάουσα. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ πραγματοποιήθηκε μεταφορά δύο ατόμων από όχημα σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία στην έξοδο του δρόμου της Νάουσας από πτώση βράχων. Στο σημείο πήγαν μπουλντόζες για να απομακρύνουν τους βράχους και να δοθεί ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία. Τελικά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Ισχυρές καταιγίδες και στα Τρίκαλα

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν και τα Τρίκαλα. Τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα στα χωριά στα ριζά του Κόζιακα (Πρόδρομο, Γοργογύρι κλπ.) ενώ φυσούσαν θυελλώδεις άνεμοι.

Πτώση θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες ο καιρός την Τρίτη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα