Στο χειρουργείο ο 37χρονος ναρκαλιευτής που τραυματίσθηκε σοβαρά

Συναγεργμός έχει εδώ και λίγη ώρα στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Αιτία ο σοβαρός τραυματισμός ενός Αρχιλοχία Μηχανικού, του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το ΓΕΣ, ο 37χρονος διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσομομείο Αθηνών όπου και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Εθελοντής Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αρχιλοχίας Μηχανικού Δ.Α., που υπηρετεί στο Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), 37 ετών, έγγαμος με 2 τέκνα, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες, τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό χέρι, στην έδρα της Μονάδας.

O συνάδελφός μας, διατηρεί τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.

Ένας στρατιώτης έσωσε τη ζωή του Αρχιλοχία του ΤΕΝΞ, που τραυματίστηκε σοβαρά “από αδιευκρίνιστες συνθήκες”, όπως γράφει το ΓΕΣ σε ανακοίνωσή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ατύχημα έγινε με χειροβομβίδα.

Ο Αρχιλοχίας τραυματίστηκε στο χέρι αλλά από τα θραύσματα, “χτυπήθηκε” και στη μηριαία αρτηρία. Στρατιώτης που βρισκόταν δίπλα του, είχε γνώσεις πρώτων βοηθειών από την εργασία του στο ΕΚΑΒ. Αμέσως έκανε ότι έπρεπε για να σταματήσει την αιμορραγία κι έτσι η ζωή του Αρχιλοχία σώθηκε.

με πληροφορίες από militaire

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ