Πως περιγράφει 28χρονος με αμαξίδιο την εμπειρία του ταξιδιού του με πλοίο

Τα αυτονόητα, δηλαδή η ελεύθερη πρόσβαση ΑμΕΑ σε όλα τα μέσα μεταφοράς σε αυτή την χώρα δυστυχώς ακόμα αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός. Ενας 28χρονος με αμαξίδιο είπε να ταξιδέψει για πρώτη φορά με πλοίο. Διαβάστε παρακάτω πως περιγράφει την εμπειρία του.

«Ήταν μια άσχημη εμπειρία, την οποία δεν θα ξαναεπιχειρήσω. Θα περιμένω να γίνει κάτι άμεσα. Είναι θέμα ασφάλειας των επιβατών και πρέπει να δοθεί λύση», δηλώνει ο 28χρονος Δημήτρης Αντωνίου, που «παγιδεύτηκε» με το αναπηρικό του αμαξίδιο στο γκαράζ πλοίου κατά τη διάρκεια πρόσφατου ταξιδιού του από την Κεραμωτή στη Θάσο.

Με μια ανάρτησή του στο Facebook μέσα από το πλοίο, ο Δημήτρης Αντωνίου έφερε στο προσκήνιο το θέμα της προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε πλοίο, μεταφέροντας την εμπειρία που έζησε «εγκλωβισμένος» με το αναπηρικό του αμαξίδιο μέσα στο αυτοκίνητο σε μια πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων ενός φέρι - μποτ.

«Είναι πολλά τα θέματα προσβασιμότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εγώ θέλησα να πάω από την Κεραμωτή στη Θάσο και να χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά πλοίο. Επικοινώνησα με δύο εταιρίες που μου είπαν πως εάν θέλω να ταξιδέψω αναγκαστικά θα πρέπει να μείνω στο αυτοκίνητο γιατί δεν υπάρχει τρόπος να ανέβω στο κατάστρωμα του πλοίου. Στην αρχή συμφώνησα γιατί ήταν απλό το δίλημμα: ή δεν πας καθόλου ή βιώνεις την ταλαιπωρία του γκαράζ», εξιστορεί στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όταν όμως το βίωσα, γιατί ήταν η πρώτη φορά που μετακινήθηκα με πλοίο, ήταν δυσάρεστο το συναίσθημα. Σκέφτηκα γιατί το κάνω όλο αυτό; Έβαλαν το αυτοκίνητο σε σκιά, όμως στεναχωρήθηκα γιατί αυτό γίνεται πολλά χρόνια τώρα. Υπάρχουν άνθρωποι που ταλαιπωρούνται και μετακινούνται συχνά με πλοία και έχουν περάσει χίλια μύρια με πλοία», προσθέτει ο 28χρονος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα