Μοιραία ανάβαση για 50χρονο ορειβάτη στον Όλυμπο

Μοιραία ανάβαση για 50χρονο ορειβάτη στον Όλυμπο

50χρονος ορειβάτης από τη Χαλκίδα «έσβησε» στα μονοπάτια του Ολύμπου

Στο αγέρωχο βουνό των θεών, κάνοντας το αγαπημένο του άθλημα, έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή ο 50χρονος ορειβάτης Θανάσης Αναστασιάδης από τη Χαλκίδα, κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στα μονοπάτια του Ολύμπου το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο 50χρονος, που είχε αδυναμία στην ορειβασία και την ορεινή πεζοπορία, συμμετείχε στην ομάδα που συγκρότησε ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας για να κάνει ένα διήμερο πεζοπορίας και αναβάσεων στα μονοπάτια του πιο ψηλού βουνού της χώρας, από την Παρασκευή ως την Κυριακή.

Στο μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ η ομάδα όπου συμμετείχε βρισκόταν στη θέση Πέρασμα του Γιόσου, ο Θανάσης Αναστασιάδης ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Οι σύντροφοί του κάλεσαν άμεσα βοήθεια και στο σημείο έφτασαν η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Παράλληλα κινητοποιήθηκε τετραμελές κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από το καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης» για να βοηθήσει. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο όπου είχε καταρρεύσει ο 50χρονος του έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, όμως δυστυχώς δεν επανήλθε.

Στη συνέχεια ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στη θέση Πριόνια, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αν και ο ίδιος δεν είχε διαπιστώσει κάτι που να τον αποτρέπει να απολαμβάνει τις δύσβατες πλαγιές και τα περάσματα του Ολύμπου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα