Ανατροπη: Δεν πέθανε από ωμό κοτόπουλο η Βρετανίδα στη Κέρκυρα

Την άμεση αντίδραση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας προκάλεσε δημοσίευμα της Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο, 39χρονη Βρετανίδα πέθανε πέρσι μετά την κατανάλωση ωμού κοτόπουλου στη διάρκεια διακοπών της στο νησί του Ιονίου.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας στηριγμένο στην κατάθεση του συζύγου της άτυχης Βρετανίδας, ανέφερε ότι η αιτία θανάτου της Νάταλι Ρόνσλεϊ ήταν ωμό κοτόπουλο που έφαγε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Η Daily Mail σημείωνε ότι μόλις το θύμα έκοψε το κοτόπουλο βρήκε αίμα και επέστρεψε το πιάτο. Ωστόσο, 36 ώρες αργότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέθανε από τροφική δηλητηρίαση, καθώς σχηματίστηκαν θρόμβοι αίματος σ’ όλο της τη σώμα.

Η μεγάλη έκταση που πήρε το θέμα υποχρέωσε την ιατροδικαστική υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας να εκδόσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «η αιτία θανάτου προκλήθηκε από αιματολογική νόσο η οποία σχεδόν πάντα αποτελεί επιπλοκή σοβαρής υποκείμενης αιτίας».

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει, δε, ότι «η βακτηραιμία και τα στοιχεία σήψης [...] αποδίδονται σε διαφορετικά μικροβιακά στελέχη από αυτά που αναφέρονται στο δημοσίευμα».

 

corfupres

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα