Γνώριζαν από τις 19:08 της Δευτέρας για νεκρούς.Έγγραφο - ντοκουμέντο

Γνώριζαν από τις 19:08 της Δευτέρας  για νεκρούς.Έγγραφο - ντοκουμέντο

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αποδεικνύουν ότι η πολιτική ηγεσία των εμπλεκόμενων υπουργείων είχε από νωρίς το βράδυ της μοιραίας Δευτέρας ενημέρωση για την ανεύρευση νεκρών

Με βάση έγγραφα-ντοκουμέντα που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, ήδη από τις 19:08, πριν καν πέσει η νύχτα δηλαδή, ενημέρωνε το Λιμενικό για νεκρούς, σύμφωνα με το σήμα που έχει καταγραφεί στο ημερολόγιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας ότι εστάλη στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού.

Στο σήμα αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη ώρα «πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας και Ν.Ο. Μάτι Αττικής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής».

Μάλιστα στις 22:30 η ηγεσία του υπουργείου και του Σώματος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός, ο Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χ. Λαμπρίδης αλλά και ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κύριοι Ράπτης και Ντούνης είχαν ενημέρωση από πρώτο χέρι στο λιμεναρχείο.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται, τέλος, ότι στις 5:25 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Ιουνίου είχαν διασωθεί περισσότεροι από 700 πολίτες και είχαν περισυλλεγεί 11 σοροί θυμάτων.

 

.

 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα