Σαββίδης: Δεν έχω καμία εμπλοκή στην υπόθεση των Ρώσων διπλωματών

Σαββίδης: Δεν έχω καμία εμπλοκή στην υπόθεση των Ρώσων διπλωματών

Στην κατηγορηματική διάψευση του σημερινού δημοσιεύματος της ιστοσελίδας BuzzFeed προχώρησε ο όμιλος Σαββίδη.

Σε συνέντευξή του στο «BuzzFeed News», ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, κατήγγειλε ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της ΠΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την ονομασία.

Ο Ζάεφ αρνήθηκε να κατονομάσει ποιος κρύβεται πίσω από τις πληρωμές αυτές, επικαλούμενος την εν εξελίξει έρευνα, καθώς και τις ευαίσθητες διπλωματικές σχέσεις. Δήλωσε, πάντως, ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για τις συγκεκριμένες πληρωμές, αφού έθεσε υπό κράτηση αρκετά άτομα που συμμετείχαν στις βίαιες διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο, τον Ιούνιο. Σε συνέχεια των καταγγελιών Ζάεφ, το BuzzFeed κατονόμασε τον Ιβάν Σαββίδη ως τον επιχειρηματία που χρηματοδότησε τις βίαιες ενέργειες.

Ο όμιλος Σαββίδη κάνει λόγο για «απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα» και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη, με κατάθεση μήνυσης και αγωγής, κατά του συγκεκριμένου μέσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ομίλου Σαββίδη:

«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος».

 voria.gr