Κρήτη: Βρέθηκε το πτώμα του Παντελή Δουρουντάκη. Ομολόγησαν τη δολοφονία

Κρήτη: Βρέθηκε το πτώμα του Παντελή Δουρουντάκη. Ομολόγησαν τη δολοφονία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη απο τα Σφακιά. 

Λίγες ώρες μετά την σύλληψη δύο Σφακιανών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, και λίγο πριν οδηγηθούν στον Ανακριτή για να απολογηθούν, οι αστυνομικές αρχές των Χανίων εντόπισαν την σορό του άτυχου 70χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός όπως και το αυτοκίνητο με το οποίο είχε φύγει το απόγευμα της Τετάρτης 7 Μαρτίου, βρέθηκαν σε περιοχή του Αλικιανού στα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο 24ωρο της εξαφάνισης του Παντελή Δουρουντάκη, κεραία κινητής που βρίσκεται στα Σφακιά «έδειξε» σήμα από το ένα κινητό στην κατεύθυνση από Σφακιά προς Φραγκοκάστελλο, αλλά στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε. 

Επιπλέον, σε μεταγενέστερο χρόνο, υπήρξε σήμα από το άλλο του κινητό σε κεραία κινητής σε περιοχή του Πλατανιά και «έδειξε» μια κατεύθυνση από Πατελάρι προς Σούγια, δηλαδή κοντά στην περιοχή στην οποία βρέθηκε η σορός του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα δύο αδέλφια που έχουν συλληφθεί. 44 και 39 ετών, ομολόγησαν την πράξη τους και το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στον Ανακριτή για την απολογία τους. 

Πρόκειται για έναν 44χρονο και έναν 39χρονο που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς μετά από πολύμηνη έρευνα με τις αρχές να τους θεωρούν τους βασικούς υπόπτους για την δολοφονία του ηλικιωμένου κτηνοτρόφου με τον οποίον ήταν συγχωριανοί και είχαν αρκετές διαφορές.

Οι δύο άνδρες φέρουν ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και για περιύβριση θανόντος ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιοι αρνούνται την κατηγορία και την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Η εξαφάνιση και το… θρίλερ

Η υπόθεση απασχόλησε για πρώτη φορά τις αρχές αλλά και την τοπική κοινωνία στις 7 Μαρτίου οπότε και ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης έφυγε από το σπίτι του στη Χώρα Σφακίων προκειμένου να πάει στο ποιμνιοστάσιο που διατηρεί η οικογένειά του. Έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη. Η οικογένειά του προχώρησε σε δήλωση της εξαφάνισής τους με τις αρχές να ξεκινούν τις έρευνες.

Από νωρίς οι αστυνομικοί είχαν στοιχεία τα οποία φαίνεται ότι ενοχοποιούν τα δύο αδέρφια καθώς ευρήματα που σχετίζονται με τους ίδιους είχαν εντοπιστεί σε χώρο που άνηκε στον 70χρονο.

Αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο άνδρες ως υπεύθυνους για την δολοφονία του 70χρονου.

flashnews, cretapost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα