Παλλήνη: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών η εκτέλεση πρώην αστυνομικού

Προσωπικές διαφορές στις επαγγελματικές του δραστηριότητες βλέπουν οι αστυνομικές αρχές πίσω από την ενέδρα θανάτου στον 57χρονο πρώην αστυνομικό, ο οποίος χθες τα ξημερώματα έπεσε νεκρός από πέντε σφαίρες έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Οι άνδρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής περιμένουν την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών του επικοινωνιών στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.

Ο 57χρονος είχε παραιτηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. το 1997, ένα χρόνο μετά τις κατηγορίες για άμεση συνέργια σε κακούργημα, οι οποίες λίγο αργότερα μετατράπηκαν σε απόπειρα δωροδοκίας. Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες είχε αθωωθεί.

Ο ίδιος είχε υπηρετήσει σε μάχιμες υπηρεσίες της Αστυνομίας, όπως η Ασφάλεια, η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα και η Δίωξη Ναρκωτικών, αλλά και σε αστυνομικά τμήματα τα πρώτα χρόνια της αστυνομικής του καριέρας. Το 1991 είχε λάβει αριστείο ανδραγαθίας για συμμετοχή του σε συμπλοκή με εμπόρους ναρκωτικών. Μετά την παραίτησή του σύστησε εταιρία προστασίας και φύλαξης υψηλών προσώπων στη Μύκονο την οποία διατηρούσε τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν στη φρουρά γόνου γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Πώς έγινε η εκτέλεση

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα ήταν με έναν φίλο του στην ταβέρνα στην οδό Αιόλου 49 αλλά έμεινε μόνος του -για άγνωστο λόγο- για πάνω από μία ώρα. Λίγο πριν από τις δύο χθες τα ξημερώματα βγήκε από την ταβέρνα όπου σύχναζε και οι δράστες τον περίμεναν και άρχισαν να τον πυροβολούν.

Αυτήκοες μάρτυρες ανέφεραν στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τις έρευνες πως άκουσαν σπινιάρισμα αυτοκινήτου μετά τους πυροβολισμούς. Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο 57χρονος ήταν ο τελευταίος πελάτης που είχε μείνει στην ταβέρνα και πως είχε πάνω του μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο ωστόσο – άγνωστο γιατί- δεν αφαίρεσαν οι δράστες. Προς το παρόν το σενάριο της ληστείας δεν μπορεί να αποκλειστεί, εντούτοις όλες οι ενδείξεις οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως πρόκειται για κάποιο «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών.

Το θύμα, όταν δέχτηκε τα πρώτα πυρά, προσπάθησε να ξεφύγει και να μπει στο εσωτερικό της ταβέρνας, αλλά τότε δέχθηκε και άλλες σφαίρες ακριβώς έξω από την είσοδο. Στο σημείο βρέθηκαν πέντε κάλυκες των 7,65 mm, οι οποίοι προέρχονται από πιστόλι που χρησιμοποιούν κυρίως κακοποιοί της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Ο 57χρονος φέρει τουλάχιστον δύο θανατηφόρα τραύματα στο στήθος και την κοιλιά του.

Αρση απορρήτου

Οι άνδρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την προανάκριση και τη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχουν ήδη ζητήσει την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του για να διαπιστώσουν αν τυχόν είχε δεχτεί κάποιο «ύποπτο» τηλεφώνημα πριν από τη στυγερή του εκτέλεση ή εάν έγινε κάποιο τηλεφώνημα- «δόλωμα», που να τον τράβηξε έξω από το μαγαζί.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τις έρευνες έχουν λάβει καταθέσεις από εργαζομένους και θαμώνες της ταβέρνας, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο κάποιος από τους παραπάνω να είχε παρατηρήσει κάτι που να συσχετίζεται με το έγκλημα λίγες ώρες πριν από την εκτέλεση. Κατάθεση αναμένεται να δώσει και το άτομο το οποίο ήταν μαζί του και έφυγε πριν γίνει η δολοφονία έξω από την ταβέρνα στην Παλλήνη.

Ταυτόχρονα αναζητούνται από τους αστυνομικούς βίντεο από κάμερες ασφαλείας από τους γύρω δρόμους σε μία προσπάθεια που γίνεται να εντοπιστούν οι κινήσεις των δραστών, αλλά και οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες. Οι αστυνομικοί πάντως δεν κατάφεραν να εντοπίσουν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας, καθώς το σημείο είναι ιδιαίτερα σκοτεινό.

ελεύθερος τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα