Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία: Σε εξέλιξη τρία πύρινα μέτωπα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία: Σε εξέλιξη τρία πύρινα μέτωπα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία όπου είναι σε εξέλιξη τρία πύρινα μέτωπα από την Κυριακή. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις από αέρος από τα αεροσκάφη Καναντέρ που ξεκίνησαν για την ύλη από την Ελευσίνα.

Αρκετά μεγάλη είναι η καμένη έκταση στην ευρύτερη περιοχή από την Σκιλλουντία και την Φρίξα έως τα Καλυβάκια, χωρίς να υπάρχει επίσημη εκτίμηση από την πυροσβεστική υπηρεσία, όπως ανέφερε το ilialive.gr

Iσχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς, για την αποφυγή να απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα, έγινε σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Από το βράδυ έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων, γεγονός που βοηθά το έργο των πυροσβεστών, στον περιορισμό των πύρινων μετώπων.

Η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί σε χαράδρα, ενώ οι δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή επιχειρούν στο σύνολό τους στο σημείο με στόχο να περιορίσουν τη φωτιά.

Δεν απειλείται απειλείται κανένας οικισμός, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Δύσκολη ήταν το βράδυ της Κυριακής η κατάσταση καθώς εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια έξω από τη Σκιλλουντία και η μάχη που έδιναν οι πυροσβέστες με τις φλόγες ήταν σκληρή αν συνυπολογιστεί και η ένταση των ανέμων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα