Εντοπίστηκε το πιλοτήριο του Mirage του Γιώργου Μπαλταδώρου

Εντοπίστηκε το πιλοτήριο του Mirage του Γιώργου Μπαλταδώρου

Πηγές του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσαν το Σάββατο το απόγευμα ότι ανοιχτά της Σκύρου, και σε βάθος 800 μέτρων, βρέθηκε μεγάλο τμήμα του πιλοτηρίου του άτυχου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στο πιλοτήριο εντοπίστηκε και η εκπομπή σήματος του καταγραφέα πρόσκρουσης του μαχητικού Mirage 2000-5, που αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της συντριβής που παραμένουν αδιευκρίνιστα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΥΠΕΘΑ τα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα 400 μέτρων.

Το πιλοτήριο φαίνεται ότι εντοπίστηκε από μικτό κλιμάκιο ερευνητών της Ομάδας Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας του Λιμενικού Σώματος και στελέχη του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας.

Σημειώνεται ότι το μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 διαθέτει τουλάχιστον τουλάχιστον τρεις καταγραφείς πτήσεων.

Aπό την περασμένη Πέμπτη δεν έχουν σταματήσει καθόλου οι έρευνες ενώ η ομάδα της ΠΑ που έχει αναλάβει να καταθέσει τοσχετικό πόρισμα για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους έχουν στα χέρια τους το βίντεο από το δεύτερο μαχητικό καθώς και την κατάθεση του δεύτερου πιλότου, που ήταν και ο τελευταίος που είχε οπτική επαφή με το Mirage του σμηναγού Μπαλταδώρου...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα