Γιώργος Μπαλταδώρος: Τελευταίο αντίο στον ήρωα Σμηναγό. Κατέρρευσε η σύζυγός του

Γιώργος Μπαλταδώρος: Τελευταίο αντίο στον ήρωα Σμηναγό. Κατέρρευσε η σύζυγός του

Οδύνη. Σπαραγμός. Θρήνος. Οι λέξεις «μικρές» για να περιγράψουν τις σκηνές αρχαίας τραγωδίας που εκτιλύχθηκαν στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Τον τόπο που γέννησε έναν ήρωα. Και σήμερα, τον πήρε ξανά στην «αγκαλιά» του.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, ο πιλότος του Mirage 2000-5 που συνετρίβη 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, κηδεύτηκε και τάφηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Ο θρήνος ανείπωτος. Η οδύνη «σκέπαζε» τα πάντα από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (14.04.2018).

Η Ελλάδα αποχαιρέτισε τον ήρωά της. Τον «ιπτάμενο» της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στο καθήκον.

Τον 34χρονο πατέρα δυο παιδιών που χάθηκε στο Αιγαίο, γυρίζοντας στη βάση του αφού είχε απογειωθεί για την αναχαίτιση δυο τουρκικών μαχητικών. Αναχαίτιση που δεν έγινε ποτέ.

«Αθάνατος», «Ήρωας» ακούστηκε και ακολούθησε το ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Μια ολόκληρη χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος. Ένα ολόκληρο χωριό αποχαιρέτισε το άξιο τέκνο του, που έπεσε υπηρετώντας την πατρίδα.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, δεν μπορούσαν και δεν ήθελαν να σταματήσουν τα δάκρυά τους. Η σύζυγός του και η μητέρα του, έπεσαν στο φέρετρό του λίγο πριν την ταφή. Δεν μπορούσαν να τον αποχωριστούν.

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως θα ζούσαν χωρίς εκείνον.

Το χειρότημα διαρκές. Και «εκκωφαντικό». Η τελευταία τιμή σε έναν ήρωα. Την πομπή προς το νεκροταφείο του χωριού ακολούθησε πλήθος κόσμου.

Ανάμεσά τους ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρός του Άδωνις Γεωργιάδης, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. Οι ηγεσίες όλων των Σωμάτων του Στρατού.

Παρόντες βουλευτές, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης, βουλευτές και παράγοντες της αυτοδιοίκησης.

Αφού έγινε η ταφή, πριν ψαλεί ο εθνικός ύμνος, άγημα της αεροπορίας έριξε βολές στον άερα.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον δικό τους Γιώργο. Στεφάνι στον τάφο του ήρωα πιλότου κατέθεσαν εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ο επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας, Γρ. Πρεζεράκος.

Στεφάνι κατέθεσε και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τους ανώτατους αξιωματικούς των σωμάτων.

Κατέρρευσε η σύζυγός του Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Μαίρη, οι γονείς του και ο αδερφός του Χρήστος. Η κραυγή της μητέρας του, Φωτεινής, όταν τελείωσε ο επικήδειος που εκφώνησε συνάδελφος και φίλος του, ήταν σπαρακτική. «Που αφήνεις τα παιδιά σου» φώναξε η χαροκαμμένη μάνα. Πως να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί το σπλάχνο της… Η σύζυγός του δεν άντεξε τον πόνο.

Κατέρρευσε, όπως ανέφερε η απεσταλμένη του Epsilon στην Καρδίτσα, λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του. Λίγο πριν αποχαιρετίσει τον άνθρωπό της, τον πατέρα των παιδιών της, τον άνθρωπο που το 2007 ξεκίνησε το ταξίδι της κοινής τους ζωής.

Δεν άντεξε και λιποθύμησε. Χρειάστηκε να την πάρει φορείο για να τη μεταφέρει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στην εκκλησία για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στο πλευρό τους όλοι οι κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο.

Εκεί είναι συνάδελφοί του, φίλοι του, άνθρωποι που τον γνώριζαν. Ραγίζει καρδιές το μήνυμα των δυο παιδιών του. «Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας».

Ο σπαρακτικός επικήδειος του συναδέλφου του Μπαλταδώρου: Ο χάρος ζήλεψε τα νιάτα σου και έστησε καρτέρι

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα