Κατασκοπευτικό θρίλερ με δύο αλλοδαπούς που πετούσαν με ύποπτο ελικόπτερο στην Ανδραβίδα

Κατασκοπευτικό θρίλερ με δύο αλλοδαπούς που πετούσαν με ύποπτο ελικόπτερο στην Ανδραβίδα

Κατασκοπευτικό θρίλερ, με εμπλοκή δύο αλλοδαπών ατόμων, ενός Γερμανού και ενός Γάλλου υπηκόου, είναι σε εξέλιξη από το Σάββατο το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ξένοι υπήκοοι φέρονται να έχουν κινηματογραφήσει από αέρος και με ελικόπτερο απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας του νομού Ηλείας.

Πρόκειται για ένα ελικόπτερο τύπου AS 350BA Ecureuil, το οποίο εντοπίστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας του αεροδρομίου να πετά χωρίς άδεια πάνω από τις εγκαταστάσεις του.

Αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή της Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου αφενός να ταυτοποιηθεί το ελικόπτερο, αφετέρου να επιβεβαιωθεί αν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης και ποια διαδρομή αφορούσε. Έπειτα από σχετικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι χειριστές του εν λόγω ελικοπτέρου είχαν καταθέσει μεν σχέδιο πτήσης ωστόσο αυτό αφορούσε σε μία πτήση μέχρι το… Λουτράκι του ν. Κορινθίας. Παράλληλα, την περιέργεια των Αρχών κίνησε ένα ακόμη στοιχείο, αφού ως μισθωτής του ελικοπτέρου εμφανιζόταν ένας… Αλβανός υπήκοος.

Αμέσως σύμφωνα πάντα με το protothema.gr, στήθηκε σχετική επιχείρηση των αρμοδίων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα, αμέσως μετά την προσγείωσή του ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο των Μεγάρων, οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό, ένας Γερμανός που ήταν και ο χειριστής του ελικοπτέρου και ένας Γάλλος υπήκοος που επέβαινε σε αυτό, να συλληφθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρέθηκε και το ίδιο το ελικόπτερο. Με βάση τον σχετικό έλεγχο που ακολούθησε, οι αρμόδιοι διαπίστωσαν την ύπαρξη πάνω σε αυτό αρκετών καταγραφικών συσκευών, όπως κάμερες κτλ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχετικός έλεγχος, από τις αστυνομικές αρχές, στις συσκευές που έφερε το ελικόπτερο, συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Μεγάρων, όπου και αυτό φυλάσσεται, μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Πάντως από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτ. Ελλάδος δεν υπήρξε ενημέρωση για κάποια σύλληψη υπόπτου ατόμου που να σχετίζεται με την υπόθεση αυτή.

thebest

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα