Ηγουμένη δεν επέτρεπε να ταφεί η μοναχή που σκοτώθηκε στο τροχαίο

Ηγουμένη δεν επέτρεπε να ταφεί η μοναχή που σκοτώθηκε στο τροχαίο

Λίγο έλειψε να μείνει άταφη η μοναχή που σκοτώθηκε στο φοβερό τροχαίο κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια, στο Κιλκίς, αφού η ηγουμένη της Μονής των Δώδεκα Αποστόλων στην Καρδίτσα, όπου ανήκε, αρνήθηκε να ενταφιαστεί εκεί.

Η απόφαση να μην ταφεί στη μονή η μοναχή Δήμητρα ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις. Οπως αναφέρει το thesstoday.gr, η ηγουμένη αρνήθηκε να την επιτρέψει, πιθανότατα ύστερα από εντολή του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Τιμοθέου. Ποιος είναι ο λόγος που έγινε αυτό κανείς δεν γνωρίζει, αφού η μητρόπολη δεν έχει δώσει εξηγήσεις για την ώρα.

Ωστόσο, ένα σενάριο αναφέρει ότι η μοναχή Δήμητρα δεν είχε ελληνική υπηκοότητα και έπρεπε να είχε εγκαταλείψει το μοναστήρι.

Τελικά, όμως, για να μην περιφέρεται η σορός και διασύρονται η μοναστική κοινωνία αλλά και η ίδια η Εκκλησία, η Ιερά Μονή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Θήβα αποδέχτηκε να ενταφιαστεί η 61χρονη μοναχή στο κοιμητήριό της.

Το φρικτό τροχαίο συνέβη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των μοναχών από την Αριδαία στα Σκόπια, όπου θα επισκέπτονταν οδοντίατρο για μικρότερο κόστος.

Επί τόπου σκοτώθηκαν τρεις μοναχές, ενώ η 61χρονη κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η μοναχή Δήμητρα ήταν Γερμανίδα με πτυχίο χημικού και θεολόγου, όμως είχε αφιερώσει τη ζωή της στην ορθόδοξη πίστη και βρήκε τη γαλήνη στη μοναστική ζωή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα