Ληστεία στην Κηφισιά: Το προφίλ των δραστών. Αναπαράσταση στη μονοκατοικία

Αυτοψία, αλλά και αναπαράσταση της ληστείας θα πραγματοποιήσουν οι αξιωματικοί του τμήματος της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, μέσα στο σπίτι την Κηφισιά, στην προσπάθεια να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα των κινήσεων των δραστών. Να συλλέξουν τυχόν γενετικό υλικό αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών σπιτιών, το οποίο ίσως αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο οι κακοποιοί έφτασαν εκεί αλλά και για το πώς διέφυγαν.

Θα εξεταστούν επίσης κάμερες γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων, καθώς η οικία του θύματος δεν είχε τέτοιο εξοπλισμό. Έως τώρα δεν είναι σαφές αν κλάπηκε τίποτε, αν και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο επιχειρηματίας αιφνιδίασε τους δράστες, ειδικά με δεδομένο ότι συνέχισε να παλεύει μαζί τους από ένας τον χτύπησε με λοστό.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία ωστόσο, προκύπτει ότι οι ληστές κατάφεραν να μπουν από την κεντρική είσοδο της μονοκατοικίας, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το λυκόσκυλο, το οποίο έχει η οικογένεια, δεν αντέδρασε όταν μπήκαν οι άγνωστοι δράστες στον χώρο της οικείας.

Οι αστυνομικοί, έχουν συλλέξει τρεις κάλυκες από πυροβόλο όπλο των 9 χιλιοστών και εξετάζονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν.

Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση κάνουν λόγο για δράστες οι οποίοι ήταν "ερασιτέχνες", γεγονός το οποίο τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς οι αντιδράσεις τους είναι απρόβλεπτες.

Κρίσιμες ώρες για τον επιχειρηματία

Σε κρίσιμη κατάσταση και σε πλήρη καταστολή νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης που τραυματίστηκε σοβαρά χθες τα ξημερώματα από πυρά διαρρηκτών, στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Οι θεράποντες ιατροί στο «Γεώργιος Γεννηματάς» θεωρούν κρίσιμες τις επόμενες δύο ημέρες. Ο 52χρονος φέρει τραύματα στη σπονδυλική στήλη σε πολλά εσωτερικά όργανα, όπως το ήπαρ και η σπλήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες χθες οι χειρούργοι του αφαίρεσαν ένα νεφρό.

Η συγκλονιστική κατάθεση της γυναίκας του

«Μαζί ξυπνήσαμε. Είχαμε ακούσει θορύβους. Ο Αλέξανδρος πήγε προς την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Τότε άνοιξε η πόρτα και βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα και έναν δεύτερο πίσω του.

Είδα το ληστή να χτυπά τον Αλέξανδρο με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι. Ηταν πολύ απειλητικοί και επιθετικοί.

Εβριζαν και απειλούσαν σε καλά ελληνικά. Ο σύζυγός μου συνέχισε να αντιστέκεται και να χτυπά το ληστή. Τότε είδα το δεύτερο δράστη να πυροβολεί τον άνδρα μου από πίσω. Επεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα και οι ληστές άρχισαν να τρέχουν», αυτές ήταν οι πρώτες αναφορές της σοκαρισμένης συζύγου του επιχειρηματία, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, λίγο πριν ο 52χρονος μπει στο χειρουργείο.

Είναι η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας της αιματηρής συμπλοκής, καθώς όλα εξελίχθηκαν μπροστά στα μάτια της.

Την ώρα της ληστείας μέσα στο σπίτι ήταν επίσης ο ένας από τους γιους τής οικογένειας, ο οποίος κοιμόταν στη σοφίτα, καθώς επίσης και η οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες, οι οποίοι όμως κατάλαβαν καθυστερημένα το περιστατικό. Δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Εξαιτίας του πολύωρου χειρουργείου του συζύγου της, αναμένεται να δώσει κατάθεση αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ανάγκη για αίμα για τον επιχειρηματία από την Κηφισιά

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα