Στη ΜΕΘ ο επιχειρηματίας που πυροβολήθηκε από ληστές - Αναζητούμε το θαύμα

Στη ΜΕΘ ο  επιχειρηματίας που πυροβολήθηκε από ληστές - Αναζητούμε το θαύμα

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 52χρονος επιχειρηματίας που τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας δέχθηκε πυροβολισμούς από όπλο ληστών, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στην Κηφισιά.

Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, 52 ετών και πατέρας 3 παιδιών είναι το θύμα των αδίστακτων ληστών, που εισέβαλαν  τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας στο σπίτι του στην Κάτω Κηφισιά για να τον ληστέψουν και τελικά έφυγαν, αφού πρώτα τον πυροβόλησαν στην πλάτη και τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά.

Η οικογένεια Σταματιάδη, κατάγεται από την Άνδρο και δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας. Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης δραστηριοποιείται στον χώρο της ενέργειας, ενώ είναι πρόεδρος στην εταιρεία Light Partners.

Χαροπαλεύει ο 52χρονος επιχειρηματίας από την Κηφισιά - Διοικητής "Γ.Γεννηματάς": Αναζητούμε το θαύμα

Όπως αποκάλυψε στο enikos.gr o διοικητής του νοσοκομείου "Γεννηματάς" Βασίλης Κεκερής "μετά το πρώτο πολύωρο χειρουργείο ο ασθενής υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία. Αμέσως μετά κρίθηκε αναγκαίο να ξαναμπεί άμεσα στο χειρουργείο καθώς η κατάστασή του δεν έχει σταθεροποιηθεί ώστε ν να μπορέσει να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αναπληρώνεται διοικήτρια του Γ. Γεννηματάς, ο ασθενής υποβάλλεται σε δεξιά νεφρεκτομή.

Κάνουμε ότι μπορούμε ωστόσο η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη. Για την ακρίβεια, αναζητούμε το θαύμα" είπε ο κύριος Κεκερής.

Τέλος ο διοικητής είπε ότι ο ίδιος προσωπικά έχει ενημερώσει την γυναίκα και τα παιδιά του 52χρονου για τη σοβαρότητα της κατάστασης του επιχειρηματία.

"Είμαστε όλοι στο πλευρό τους. Πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα. Τους παράσχουμε κάθε βοήθεια και σε ανθρώπινο επίπεδο" επεσήμανε ο κύριος Βασίλης Κεκερής.

Ξανά στο χειρουργείο

Λίγο μετά την πρώτη πολύωρη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο 52χρονος επιχειρηματίας που πυροβολήθηκε τα ξημερώματα από ληστές στην Κηφισιά , μπήκε ξανά στο χειρουργείο.

Ο τραυματίας παρουσίασε αιμορραγία και κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε νέα επέμβαση στο νεφρό. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους γιατρούς στο Γ. Γεννηματάς, η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη.

Ο επιχειρηματίας όπως δήλωσε η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Αννα Μάϊνα «χειρουργήθηκε από τις πέντε και μισή το πρωί από όλες τις ειδικότητες γιατρών, είχε χάσει πολύ αίμα και είχε τραυματισμό πολλαπλών οργάνων.Oι τραυματισμοί είναι στον κορμό και στον μηρό ενώ υπάρχουν και θλαστικά τραύματα στο κεφάλι».

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Άνδρας μέσης ηλικίας διακομίστηκε σήμερα 2-4-2018 και ώρα 5:35 π.μ στο Νοσοκομείο μας με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και τραύματα στον κορμό από πυροβόλο όπλο.

Επειδή ήταν αιμοδυναμικά ασταθής μετά τις άμεσες απαραίτητες ενέργειες που έγιναν στα επείγοντα διακομίστηκε στο χειρουργείο όπου και παραμένει ακόμη.

Στη χειρουργική επέμβαση συμμετέχει ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (γενικού χειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, Ν/Χ κ.α) η κατάσταση του ασθενούς λόγω της μεγάλης απώλειας αίματος και του τραυματισμού πολλαπλών οργάνων είναι κρίσιμη.Γίνεται το καλύτερο δυνατό από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας για την σταθεροποίηση του και την ανάταξή του.

Την ίδια ώρα, προκαλούν σοκ οι λεπτομέρειες της απόπειρας ληστείας του σπιτιού της οικογένειας του επιχειρηματία στην Κάτω Κηφισιά.

Οι δράστες, φορώντας κουκούλες, παραβίασαν μία από τις πόρτες τους σπιτιού, το οποίο αν και διαθέτει κάμερες δεν έχει συναγερμό και εισέβαλλαν στο εσωτερικό του, λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, σύμφωνα με το ant1news.

Ανέβηκαν στον 1ο όροφο του σπιτιού, όπου βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού και όταν ο 52χρονος τους αντιλήφθηκε, σηκώθηκε και πάλεψε μαζί τους.

Ο ένας εκ των δύο δραστών τον χτύπησε στο κεφάλι με σίδερο, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συμπλοκής και ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές στην πλάτη.

Την ώρα της ληστείας μέσα στο σπίτι ήταν επίσης ο ένας από τους γιούς της οικογένειας, ο οποίος κοιμόταν στη σοφίτα, καθώς και επίσης και η Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός, οι οποίοι όμως δεν αντελήφθησαν το παραμικρό.

Η μονοκατοικία στην Κηφισιά δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας, ούτε καν συναγερμό και όλα δείχνουν ότι οι ληστές εισέβαλαν από ένα ανασφάλιστο παράθυρο.

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, οι δράστες δεν έκλεψαν κάτι.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Τι είπε η σύζυγος στην αστυνομία

Μπροστά στα μάτια της συζύγου του οι ληστές πυροβόλησαν και άφησαν αιμόφυρτο τον 52χρονο επιχειρηματία στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με τα όσα μπόρεσε να πει μέχρι στιγμής στους αστυνομικούς η γυναίκα, η οποία έχει υποστεί από ισχυρό σοκ, οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι λίγο μετά τις 5:30 τα ξημερώματα.

Όπως είπε, άνοιξε τα μάτια της και είδε μέσα στο υπνοδωμάτιο και αυτή και ο σύζυγός της να βρίσκονται δύο κουκουλοφόροι. Ο 52χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος ξύπνησε από τη φασαρία που έκαναν οι ληστές, αντέδρασε και ήρθε σε συμπλοκή με έναν από τους δύο δράστες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς, ο ένας από τους ληστές χτύπησε με ένα σιδερένιο αντικείμενο το σύζυγό της στο κεφάλι, αλλά εκείνος συνέχισε να παλεύει με τον ληστή. Τότε είδε ξαφνικά τον δεύτερο κουκουλοφόρο, που κρατούσε το πιστόλι, να σημαδεύει και να πυροβολεί τον σύζυγό της στην πλάτη.

Η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας είπε στις Αρχές ότι οι δράστες από την αρχή που μπήκαν στο υπνοδωμάτιο ήταν πολύ επιθετικοί, έβριζαν και απειλούσαν το σύζυγό της και μιλούσαν ελληνικά.

Πάντως, τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί θα πάρουν πολλές φορές κατάθεση από τη γυναίκα του επιχειρηματία καθώς, όπως είναι φυσικό, τώρα είναι αρκετά σοκαρισμένη και αυτό που προέχει είναι να βγει νικητής από τη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή ο σύζυγός της.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα