Ανοίγει ξανά η υπόθεση Λαγούδη. Το προφίλ του δολοφόνου της

Για δύο άτομα, τον βασικό ύποπτο και τον συνεργό του κάνει λόγο ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, δολοφονήθηκε από άτομα που γνώριζαν πώς να βάλουν φωτιά και στη συνέχεια να κρύψουν τα ίχνη τους στήνοντας σκηνικό αυτοκτονίας.

Οι δολοφόνοι νόμιζαν ότι σχεδίασαν το τέλειο έγκλημα, ώστε να παραπλανήσουν τις Αρχές πως πρόκειται για αυτοκτονία και να κλείσει εύκολα η υπόθεση, όμως το πόρισμα του τεχνικού πραγματογνώμονα της οικογένειας, Ανδριανού Γκουρμπάτση, έρχεται να ρίξει νέο φως στις συνθήκες του θανάτου της και να καθοδηγήσει τις Αρχές πιο κοντά στη διαλεύκανση του μυστηρίου.

Τον δολοφόνο τον οποίο περιγράφει ως οργανωτικό και μεθοδικό και μάλιστα ως άτομο που έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει άλλα άτομα, αλλά και ένα ακόμη άτομο το οποίο τον βοήθησε, έναν συνεργό του δηλαδή.

Ο πρώην στρατηγός της Πυροσβεστικής και ειδικός σε θέματα εμπρησμών Ανδριανός Γκουρμπάτσης, αφού ανέλυσε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, μιλώντας στο zougla.gr είπε «η συγκεκριμένη φωτιά στο όχημα της 44χρονης τέθηκε εσκεμμένα από άγνωστους δράστες, πάντως περισσότερους του ενός, με ανθρωποκτόνο σκοπό, για άγνωστο λόγο, που όμως σκηνοθετήθηκε από τους δράστες με έναν ιδιαίτερα άρτια επαγγελματικό τρόπο, για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες των ανακριτικών αρχών και να εμφανίζεται εικόνα που να παραπέμπει σε αυτοχειρία του θύματος».

Υπήρξε διαπληκτισμός, πιστεύει ο έμπειρος αξιωματικός με βάση τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ο δράστης και ο συνεργός του φαίνεται ότι κα΄τάφεραν να ακινητοποιήσουν την άτυχη γυναίκα και στη συνέχεια την τοποθέτησαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και έβαλαν τη φωτιά.

Αυτό που συγκλονίζει είναι πως ο πραγματογνώμονας ισχυρίζεται ότι ο δολοφόνος και ο συνεργός του επί 10 με 15 λεπτά παρακολουθούσαν την Ειρήνη Λαγούδη να ασφυκτιά μέχρι να πεθάνει περιμένοντας έξω από το αμάξι.

Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας της 44χρονβης, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso θα παραδώσει την έκθεσή του στον Εισαγγελέα Αγρινίου και όπως υποστηρίζει η υπόθεση αυτή δεν θα κλείσει σύντομα καθώς υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν.

Προφίλ του φερόμενου δράστη

Όπως αναφέρει η έκθεση, από τα δεδομένα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής στη διάθεσή μας, το προφίλ του φερόμενου δράστη σκιαγραφείται ως εξής:

-Το άτομο που από πρόθεση προκάλεσε τη φωτιά προφανώς είναι άτομο ψυχικά (πνευματικά) υγιές. Τούτο σημαίνει ότι αποφάσισε την τέλεση της πράξης του οδηγούμενος σ΄ αυτήν από ένα ή περισσότερα από τα ψυχολογικά κίνητρα.

Το άτομο που από πρόθεση προκάλεσε τη φωτιά προφανώς είναι άτομο ψυχικά (πνευματικά) υγιές-Οι συνθήκες και γενικά η συμπεριφορά της φωτιάς παραπέμπουν σε δράστη με χαρακτηριστικά προσωπικότητας και συμπεριφοράς που προσομοιάζουν σε «οργανωμένο» εμπρηστή. Ο οργανωμένος εμπρηστής χαρακτηρίζεται από τα παρακάτω: Είναι εγωκεντρικός, μεθοδικός, πονηρός, πανούργος, έχει ικανότητα να επηρεάζει άλλα άτομα, παρουσιάζει και είναι εμφανές στη συμπεριφορά του αυξημένο άγχος.

Ανοίγει την Μεγάλη Εβδομάδα ξανά η υπόθεση

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Βασίλης Ταουξής μίλησε στο protothema.gr και αποκάλυψε ότι ο ίδιος και οι τεχνικοί σύμβουλοι έχουν καταλήξει στο «ποιοι» και «γιατί» σκότωσαν την Ειρήνη Λαγούδη .

«Είναι προφανές ότι και εγώ και οι συνεργάτες μου αλλά και οι τεχνικοί σύμβουλοι έχουμε καταλήξει στο «ποιοι» και «γιατί» σκότωσαν την Ειρήνη Λαγούδη. Και μάλιστα, αυτές τις σκέψεις τις μοιράζονται και οι αστυνομικοί του Αγρινίου. Ενδεχομένως η Ειρήνη ήξερε πρόσωπα και πράγματα και ήταν σε μια κόντρα με τους δράστες για να αποκαλύψει πιθανές κρυφές άλλες δραστηριότητές τους. Όλοι πιστεύουμε πως σε αυτή την υπόθεση υπήρξε έγκλημα, άρα θα υπάρξει και τιμωρία. Θεωρώ ότι σύντομα η δικαιοσύνη θα οδηγηθεί όχι απλώς στα ίχνη αλλά σε άσκηση κατηγορίας κατά των φυσικών αυτουργών αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος» λέει ο κ. Βασίλης Ταουξής.

«Την Τρίτη πρόκειται να πάνε στο Αγρίνιο και πάλι, μια ομάδα νομικών συμβούλων και δικηγόρων της υπόθεσης προκειμένου να επισκεφθούν τον Εισαγγελέα. Θα γίνει ένας νέος κύκλος ερευνών για να ψάξουμε νέα στοιχεία που έχουν περιέλθει εν γνώση μας» καταλήγει ο κ. Ταουξής.

Η οικογένεια έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Οι Αρχές περιμένουν και τις ιστολογικές εξετάσεις για να έχουν την πλήρη εικόνα στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO