Μπελάδες για τον παπα-Χάρλεϊ κατηγορείται για πορνεία

Μπελάδες για τον  παπα-Χάρλεϊ κατηγορείται για πορνεία

Στο Επισκοπικό Δικαστήριο έφτασε τη Δευτέρα η υπόθεση του παπα-Χάρλεϊ από τον Βόλο, ο οποίος κατηγορείται για πορνεία από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με αφορμή το αίτημα που έχει υποβάλει για να κάνει δεύτερο γάμο, αυτήν τη φορά με την 35χρονη σύντροφό του που κυοφορεί το παιδί του.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την υπόθεση και την παρέπεμψε στο Συνοδικό Δικαστήριο. Οπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος του πατέρα Γεωργίου Δεληκώστα (φωτό) Θανάσης Χαρμάνης, «το Επισκοπικό Δικαστήριο παρέπεμψε το θέμα του 47χρονου ιερέα, που κατηγορείται για πορνεία και σκανδαλισμό πιστών, στο Συνοδικό. Θεωρώ ότι θα υιοθετηθεί η άποψή μας, ότι, δηλαδή, ο ασκών την εκκλησιαστική δίωξη δεν είναι δυνατόν να είναι και πρόεδρος δικαστηρίου. Στην προκειμένη περίπτωση, ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, που άσκησε δίωξη σε βάρος του πατέρα Γεωργίου, ήταν εκείνος που προήδρευσε στο Επισκοπικό».

Ο κ. Χαρμάνης επισήμανε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί πως πρέπει και τα εκκλησιαστικά δικαστήρια να υπόκεινται σε κανόνες, ενώ υπάρχουν και σχετικές αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων: «Ουσιαστικά παραβιάζεται η αρχή της δίκαιης δίκης» κατέληξε ο δικηγόρος του 47χρονου ρασοφόρου.

O παπάς με τα γαλάζια μάτια είχε ξεκαθαρίσει ενώπιον του εκκλησιαστικού ανακριτή τον Ιανουάριο ότι η σχέση του «δεν είναι πορνική», θέτοντας μάλιστα ζήτημα προσβολής της προσωπικότητάς του αλλά και αυτής της συντρόφου του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα