Ειρήνη Λαγούδη: Δεν έβαλε τη φωτιά το θύμα - Ποιο είναι το προφίλ του δράστη

Ειρήνη Λαγούδη: Δεν έβαλε τη φωτιά το θύμα - Ποιο είναι το προφίλ του δράστη

Την ώρα που η δικογραφία για την υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη έχει σταλεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα, με τους αστυνομικούς να κάνουν ξεκάθαρα λόγο για αυτοχειρία (αναμένοντας και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων), οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας επιμένουν πως πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση ανθρωποκτονίας, παραθέτοντας και τα σχετικά στοιχεία.

Όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Καραϊβάζ στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στην πολυσέλιδη έκθεση (περίπου 60 σελίδες) των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας, τονίζονται δυο βασικά πράγματα:

Πρώτον ότι κάποια στιγμή η πόρτα του αυτοκινήτου άνοιξε και όχι από τους Πυροσβέστες αλλά από τον δράστη του εμπρησμού.

Και δεύτερον ότι η Ειρήνη ήταν στη θέση του συνοδηγού όταν μπήκε η φωτιά στο αυτοκίνητο και όχι στο πίσω μέρος  (όπου βρέθηκε η σορός της) αλλά μεταφέρθηκε εκεί στη συνέχεια.

Παράλληλα, συντάσσεται μια έκθεση που έχει να κάνει με το προφίλ του υπόπτου, ενώ αναμένονται και τα στοιχεία από την ΕΜΥ τα οποία περιμένουν οι πραγματογνώμονες ώστε να δουν αν οι άνεμοι ήταν νότιοι ή νοτιοδυτικοί όταν άνοιξε η πόρτα του αυτοκινήτου.

Η έκθεση εστιάζεται σε τρία διαφορετικά κεφάλαια:

1) Το προφίλ και η συμπεριφορά της πυρκαγιάς: Από πού ξεκίνησε, πώς συμπεριφέρθηκε και τι προκάλεσε

2) Οι σημαντικότερες ενδείξεις μέσα στο αυτοκίνητο που συνηγορούν σε εγκληματική ενέργεια.

3) Το προφίλ του δράστη. Τι δείχνει ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε για τη συμπεριφορά και την ψυχική του κατάσταση.

Από τα στοιχεία που θα παραθέσουν, οι πραγματογνώμονες υποστηρίζουν πως είναι 100% βέβαιοι ότι δε θα μείνει καμία αμφιβολία (σε αστυνομία, εισαγγελέα κ.τ.λ) πως εδώ πρόκειται για μια καραμπινάτη υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Επίσης, οι τεχνικοί σύμβουλοι θεωρούν πως ο δράστης ήταν έξω από το αυτοκίνητο για 10-15 λεπτά αναμένοντας το αποτέλεσμα και όταν επήλθε το τέλος της Ειρήνης, την πήραν από τη θέση του συνοδηγού και τη μετέφεραν στο πίσω κάθισμα.

Μάλιστα περιγράφουν τον δράστη «ψυχικά υγιέστατο» ο οποίος είχε προσχεδιάσει το έγκλημα ώστε να φανεί ως αυτοκτονία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα