Αυτό με τσάκισε, έζησα ένα δεύτερο δράμα - Τι κατέθεσε ο σύζυγος της 36χρονης μεσίτριας

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του αγγειοχειρουργού, η οποία την περασμένη εβδομάδα διεκόπη, λόγω έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

Ο 39χρονος γιατρός, κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας, ενώ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της περιύβρισης νεκρού.

Ο ίδιος πριν την έναρξη της εξέτασης των μαρτύρων, δήλωσε αθώος για ακόμα μια φορά και απέδωσε τον θάνατό της σε ιατρικό λάθος, τονίζοντας πως εδώ και 11 μήνες είναι φυλακισμένος για ένα έγκλημα που δεν έκανε.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας στην κατάμεστη αίθουσα του Κακουργιοδικείου, ο κατηγορούμενος γιατρός αρνήθηκε τις κατηγορίες (ανθρωποκτονία από πρόθεση και της περιύβριση νεκρού) κάνοντας λόγο για «αμέλεια», ενώ απέδωσε το θάνατο της γυναίκας στα φάρμακα που της χορήγησε, όταν εκείνη πήγε στο «Ιπποκράτειο» για να υποβληθεί σε προγραμματισμένη επέμβαση αφαίρεσης κιρσών.

Από τις τοξικολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι επρόκειτο για τις φαρμακευτικές ουσίες προποφόλη και φαιντανύλη. Για «σκληρά ναρκωτικά» μίλησε ο σύζυγος της 36χρονης, εξεταζόμενος ως μάρτυρας. Ειδικά για τη δεύτερη ουσία, σημείωσε ότι είναι «πιο σκληρή κι από ηρωίνη». «Τη σκότωσε δίνοντάς της αυτά τα ναρκωτικά. Σκοπός του ήταν να την θανατώσει. Δεν την πετάς έτσι σαν σκυλί» πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αναφέρθηκε στους αρχικούς ισχυρισμούς του γιατρού, όταν εκείνος τον ενοχοποίησε για το θάνατο της συζύγου του. «Ζούσα ένα δεύτερο δράμα όταν άρχισε να τα ρίχνει σε μένα» είπε.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε για το εάν ο γιατρός έβλεπε την 36χρονη ερωτικά, απαντώντας ότι «ήταν ωραία γυναίκα και την καλοβλέπανε πολλοί». «Ήταν ηθικό στοιχείο και δεν επρόκειτο να ενδώσει. Την είχα εμπιστοσύνη» επισήμανε, ενώ σχολιάζοντας την πυκνή επικοινωνία που φέρεται να είχε η άτυχη σύζυγός του, μητέρα τριών παιδιών, με τον αγγειοχειρουργό, τόνισε ότι «δεν έχω δει γιατρό να κυνηγάει μία ασθενή με μηνύματα για μια επέμβαση».

Αστυνομικός του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατέθεσε ότι ο 39χρονος ήταν εξ΄ αρχής στόχος, καθώς ήταν ο τελευταίος που εμφανιζόταν να έχει επικοινωνία μαζί της. Όταν κλήθηκε στην αστυνομία, ήταν «ψυχρός, κυνικός και προσπάθησε να μας αποπροσανατολίσει» ανέφερε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τη διαδρομή που ακολούθησε από τη Θεσσαλονίκης προς τη Χαλκιδική (και πίσω) μέσω εφαρμογής του κινητού του τηλεφώνου, αλλά και από κάμερες παρακολούθησης κυκλοφορίας, ενώ βιολογικό υλικό της 36χρονης βρέθηκε στο πορτ - μπαγκάζ του οχήματός του και στο πατάκι, στη θέση του οδηγού.

Σε ερώτηση από έδρας για τις έρευνες εντοπισμού της άτυχης γυναίκας, ο αστυνομικός ανέφερε: «Ψάχναμε τέσσερις - πέντε μέρες στη Χαλκιδική. Η σορός βρέθηκε σε δύσβατη δασική περιοχή, όπου μόνο ένας παρατηρητής θα μπορούσε να την ανακαλύψει. Εντοπίσαμε προηγουμένως ροδιές αυτοκινήτου στο χωμάτινο δρόμο που οδηγούσε στο σημείο. Το πτώμα βρέθηκε σε βάθος πέντε μέτρων, γυμνό και σε κατάσταση αποσύνθεσης».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

H αρχή του τέλους για την άτυχη μεσίτρια και μάνα τριών παιδιών, εκτυλίχθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Η 36χρονη γυναίκα είχε πάει στο «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο» μετά από συνεννόηση με τον αγγειοχειρουργό, προκειμένου να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια.

Εκεί, ο 39χρονος, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, την οδήγησε σε απομονωμένο χώρο και της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά.

Ο αγγειοχειρουργός,κατηγορείται πως στη συνέχεια τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής, όπου, αφού την ξεγύμνωσε την πέταξε σε γκρεμό. Η 36χρονη βρέθηκε νεκρή λίγες μέρες αργότερα, με την Αστυνομία να ταυτοποιεί το συγκεκριμένο σημείο από το gps του κινητού τηλεφώνου του γιατρού.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, την οποία επικαλείται το δικαστικό συμβούλιο, προέκυψε πως κατά την μεταφορά της η 36χρονη ήταν ζωντανή και κατά συνέπεια υπήρχε το περιθώριο να αποφευχθεί ο θάνατός της με την παροχή αναγκαίας ιατρικής φροντίδας.

Αν και αρχικά ο 39χρονος αγγειοχειρουργός αρνούνταν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, ο προφυλακισμένος γιατρός ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για ιατρικό λάθος και αποδίδοντας το θάνατο της σε αμέλεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα