Νέα στοιχεία στο φως για τη δολοφονία του 19χρονου στο Μαρούσι

Νέα στοιχεία στο φως για τη δολοφονία του 19χρονου στο Μαρούσι

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία του 19χρονου στο Μαρούσι. Όπως προκύπτει ο 19χρονος μαζί με την 17χρονη φίλη του και την παρέα τους, πέντε με έξι παιδιά ακόμη, κάθονταν δίπλα στην πλατεία Ηρώων στο Χαλάνδρι όπου σε εύθυμη διάθεση έκαναν πλάκα μεταξύ τους. Ο περιπτεράς τους ζήτησε να μετακινηθούν λίγο πιο πέρα καθώς έκαναν φασαρία, όπως και έπραξαν συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα ώσπου εμφανίστηκαν τρία άτομα τα οποία και προφανώς γνώριζε ο 19χρονος Θωμάς.

Τα τρία αυτά άτομα και ο 19χρονος μετακινήθηκαν λίγα μέτρα όπου ακολούθησε λεκτικός διαπληκτισμός, συμπλοκή και εν τέλει δολοφονία του νεαρού.

Σήμερα η κηδεία του 19χρονου που δολοφονήθηκε στο Μαρούσι

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει στο μικροσκόπιό της το υλικό από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων ενώ έχει ήδη σχηματίσει έναν πρώτο κύκλο υπόπτων. Επόμενο βήμα η άρση τηλεφωνικού απορρήτου και σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή κάτι που ευελπιστούν ότι θα οδηγήσει στον δολοφόνο του 19χρονου και στους συνεργούς του (συνεργούς γιατί οι αστυνομικοί θεωρούν ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο ως προς την ακινητοποίηση του θύματος προκειμένου να έρθει το μοιραίο χτύπημα με το μαχαίρι).

Πάντως, αυτό που φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. βλέπει κοινά στοιχεία ανάμεσα στη δολοφονία του 19χρονου Θωμά με την αντίστοιχη υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα τον Μάιο του 2016 στην Πεντέλη. Όπως τότε, έτσι και τα ξημερώματα της Κυριακής, ο 19χρονος φαίνεται να είχε επικοινωνία «ευκαιριακής» συνάντησης, που προέκυψε από κάποια ανάγκη της… στιγμής, με τον δολοφόνο του και τους δύο συνεργούς. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής δεν αποκλείουν τα κίνητρα της δολοφονίας του 19χρονου να προέρχονται από προσωπικές διαφορές που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια οικονομικών δοσοληψιών… χαμηλής παραβατικότητας.

Η υπόθεση του Θοδωρή Γαλαζούλα, η οποία παρουσιάζει κάποιες ομοιότητες με αυτή του Αμαρουσίου, καταγράφηκε τον Μάιο του 2016. Το 20χρονο θύμα, όπως προέκυπτε από τις καταθέσεις ήταν χρόνιος χρήστης κάνναβης και διακινούσε το συγκεκριμένο ναρκωτικό σε Γλυκά Νερά και Γέρακα, κάτι που είχε δημιουργήσει διενέξεις με διάφορα πρόσωπα για τον «εδαφικό έλεγχο» διακίνησης ναρκωτικών. Ο 23χρονος δράστης είχε προσελκύσει το θύμα στον Άγιο Πέτρο Πεντέλης, όπου το εκτέλεσε πυροβολώντας τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα