Πανελλαδικές 2018: Αύξηση τους αριθμού των εισακτέων στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2018 οι εισακτέοι θα είναι περισσότεροι σε σχέση με πέρσι και σύμφωνα με τις εισηγήσεις που δέχθηκε ο υπουργός Παιδείας θα ανεβάσουν τον αριθμό στις σχολές ανά την Ελλάδα; κατά 2.000 άτομα.

Το ζήτημα είναι ωστόσο ότι η αύξηση του αριθμού αφορά κυρίως σε σχολές της περιφέρειας και μάλιστα σχολές που δεν είναι καν στη μέση της κατάταξης ζήτησης, με λίγα λόγια σχολές χαμηλής ζήτησης.

Στον αντίποδα μάλιστα βρίσκονται σχολές υψηλής ζήτησης όπως οι ιατρικές σχολές της χώρας όπου μάλλον οι εισακτέοι θα είναι λιγότεροι, έστω και σε μικρό ποσοστό, γεγονός που θα σημάνει νέα αύξηση των βάσεων ή διατήρησή τους στα ίδια επίπεδα.

Σύμφωνα με το newsit.gr το πρόβλημα που προέκυψε με τις μετεγγραφές φοιτητών έχει φτάσει πολλές σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων στο απροχώρητο και έτσι υπάρχουν εκκλήσεις προς το υπουργείο να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων λόγω και των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι από εφέτος υπάρχουν αλλαγές όπως στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου το οποίο παίρνει ένα νέο τμήμα, το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης ζητά τη δημιουργία νέα σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Τουρισμού, το Πανεπιστήμιο Αθηνών με την κατάργηση των τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και ψυχολογίας, φτιάχνει νέα τμήματα και τραβάει τρία τμήματα από το ΤΕΙ Χαλκίδας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα