Πύρινα μέτωπα σε Κρήτη, Ηλεία, Κιάτο και Αυλώνας – 130 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα  σε εξέλιξη. Στην Κρήτη 22 πύρινα μέτωπα σε όλο το νησί. Μεγάλο μέτωπο φωτιάς στον Αυλώνα, στην περιοχή Βούτημα, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα ενώ συνδράμει 20μελές πεζοπόρο τμήμα. Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν ακόμα δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης, ενώ και το σημείο είναι αρκετά δύσβατο. Μέχρι στιγμής, το πρωί της Κυριακής δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εναέρια μέσα για την κατάσβεση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ενώ διαψεύδονται οι πληροφορίες που ήθελαν, ένα μοναστήρι να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες.

Το δεύτερο μεγαλύτερο μέτωπο είναι αυτό στο Ξυλόκαστρο, στην περιοχή Ρίζα, όπου στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και στη Μονεμβασιά, στην περιοχή Λύρα, όπου στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Μάχη με τις φλόγες στην Κρήτη

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλουν, από χθες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την Κρήτη για την κατάσβεση πυρκαγιών που ξεσπούν η μία μετά την άλλη!

Αυτή την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται συνολικά .... 22 φωτιές σε όλο το νησί με πιο σοβαρή να χαρακτηρίζεται η πυρκαγιά στις Στρόβλες του Δήμου Κισσάμου που από χθες κινητοποίησε περίπου 20 οχήματα της πυροσβεστικής με ανάλογο προσωπικό κι έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης!

Επίσης μεγάλη ποσότητα ζωοτροφών έκαψε η πυρκαγιά σε αποθήκη στο Άδελε Ρεθύμνου κινητοποιώντας τη νύχτα και πάλι την υπηρεσία και τους ιδιοκτήτες ενώ ένα ακόμη μέτωπο ξέσπασε στη Φοινικιά κι έκαψε καλάμια. Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα της Π.Υ με 8 υπαλλήλους.

Να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική προειδοποιεί πως σε περίπτωση εντοπισμού οποιουδήποτε να καίει κλαδιά σήμερα με τόσο δύσκολες καιρικές συνθήκες και τόσο ισχυρούς ανέμους θα υποστεί σοβαρότατες διοικητικές κυρώσεις ενώ θα συλλαμβάνεται και θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Το μέτωπο, είναι αυτό της περιοχής Βούτημα, στον Αυλώνα Αττικής. Η πυρκαγιά ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου 17.03.2018 και συνεχίζει να καίει ανεξελέγκτη.

Στο σημείο παραμένουν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο γιατι στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες. Επίσης το μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, πάντως, επισημαίνει πως για την ώρα τουλάχιστον δεν κινδυνεύουν κατοικίες ή εργοστάσια.

Σε πρώτη φάση το πρωί της Κυριακής δεν κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει βοήθεια από αέρος. Μέσα στην ημέρα, ωστόσο, θα υπάρξει νεώτερη εκτίμηση και αν κριθεί απαραίτητο αυτό θα συμβεί.

Μάχη με τις φλόγες και στο Κιάτο

Στο Κιάτο, μάχη με τις φλόγες δίνουν 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα χωρις στην περιοχή να επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη σε Άγναντα - Ανθώνα

Συγκεκριμένα στα Άγναντα Ηλείας η εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι τις τελευταίες ώρες καλύτερη. Η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη με τους πυροσβέστες σε αυτή την περίπτωση να έχουν σύμμαχο τον καιρό. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

 

 

 

cretalive ilialive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα