Έλληνες στρατιωτικοί: Τι διαπίστωσε ο Έλληνας εμπειρογνώμονας για τα κινητά τους

Έλληνες στρατιωτικοί: Τι διαπίστωσε ο Έλληνας εμπειρογνώμονας για τα κινητά τους

Στις φυλακές της Αδριανούπολης θα παραμείνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί μέχρι τις 30 Μαρτίου, οπότε έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του Τούρκου δικαστή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnAlert, ο τεχνικός εμπειρογνώμονας που βρίσκεται στην Τουρκία αποφαίνεται με βάση τον διπλό έλεγχο που έχει διενεργήσει ότι δεν υπάρχουν ίχνη που να δημιουργούν την εικόνα της απόπειρας να «φυτευτούν» στοιχεία στα κινητά των δυο στρατιωτικών.

Επιπλέον, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, στους γονείς των δυο στρατιωτικών επετράπη να μιλήσουν τηλεφωνικά με τα παιδιά τους χθες, Τετάρτη, δηλαδή 48ωρες μετά το δεύτερο επισκεπτήριο, που έγινε σε ελεύθερο χώρο, χωρίς το ειδικό διαχωριστικό τζάμι ασφαλείας.

Το δεύτερο επισκεπτήριο και οι συνθήκες κράτησης

Για το δεύτερο επισκεπτήριο και τις συνθήκες κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών, μίλησε ο Νικόλαος Κούκλατζης, πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon.

Μάλιστα, ο κ. Κούκλατζης αποκάλυψε και τα βιβλία που πήγε στο γιο του, που ήταν: «Τα ψηλά βουνά», «Σάμαλι και κωκ» και «Φτωχούλης του Θεού».

Όπως τόνισε, οι συνθήκες κράτησής των Ελλήνων στρατιωτικών παραμένουν καλές. Δεν έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους και έχουν τη δυνατότητα να ψωνίζουν από το κυλικείο. Μεταξύ άλλων, αγόρασαν μια μπάλα για να παίζουν μεταξύ τους.

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα