Κουκουλοφόροι έσπασαν τράπεζες και επιτέθηκαν σε καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Καταδρομική επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων σημειώθηκε στις 10 το πρωί της Πέμπτης σε δύο τράπεζες, στην πλατεία Κάνιγγος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έσπασαν τις τζαμαρίες των δύο τραπεζών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Αντίποινα για το σπάσιμο των καταλήψεων

Το σπάσιμο των υποκαταστημάτων των δυο τραπεζών στην Κάνιγγος ήταν σε αντίποινα για τη διάλυση από την ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη στο κτήριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι και στα κτήρια Gare και Ζαΐμη 11.

Σύμφωνα με ανάρτηση αναρχικών στο Indymedia η επίθεση στις τράπεζες στην Κάνιγγος ήταν και μια ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας στην οδό Ματρόζου.

Η σχετική ανάρτηση:

Σήμερα το πρωί, 15 Μαρτίου 2018, επιτεθήκαμε καταδρομικά και σπάσαμε τις τζαμαρίες και τα ATM της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς στην πλατεία Κάνιγγος, στο κέντρο της Αθήνας. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε ως μια πρώτη επιθετική απάντηση στην εκκένωση των αναρχικών καταλήψεων Ματρόζου 45, Gare και Ζαΐμη 11, το πρωί της Δευτέρας 12 Μαρτίου. Επίσης, σε αλληλεγγύη με τα συντρόφια της Ματρόζου 45, που συνελήφθησαν κατά την εκκένωση, υπερασπιζόμενα την κατάληψή τους, και τα οποία υπέστησαν τη γνωστή μπατσική »φιλοξενία» στη ΓΑΔΑ. Αυτή τη στιγμή, το πρωί της 15ης Μαρτίου, περνάνε από ανακριτή και εισαγγελέα.

Παράλληλα, επίθεση σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά από ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, που εισέβαλε σε αίθουσα διδασκαλίας και ενώ ήταν σε εξέλιξη μάθημα με καθηγήτρια την Μαίρη Μπόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι περιέλουσαν με μπογιές την κ. Μπόση και της είπαν πως όταν ξανάρθουν «θα πάθει χειρότερα».

Μαίρη Μπόση: Δεν με χτύπησαν

Λίγη ώρα μετά την επίθεση, η Μαίρη Μπόση μίλησε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, οι εισβολής δεν τη χτύπησαν. Έκανε λόγο για μια από τις συνηθισμένες επιθέσεις.

«Δεν με χτύπησαν, ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς. Η αίθουσα έγινε χάλια με τις μπογιές και χρειάστηκε να διακόψουμε το μάθημα. Ήταν μια μικρή ομάδα που εισέβαλε, δεν μας είπαν ποιοι ήταν, ήταν μία από τις συνηθισμένες επιθέσεις», τόνισε.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μπογιές σε καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης αναφέρεται ότι το περιστατικό έγινε «με αφορμή την απόφαση του εφετείου, στις 26 Μαρτίου, που αφορά τους συντρόφους Α. Ντάλιο, Γ. Μιχαηλίδη, ∆. Πολίτη, Ν. Ρωμανό καθώς και το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλο». Σημειώνεται επίσης ότι «οι σύντροφοι παρότι έχουν αθωωθεί αμετάκλητα από την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μέσω μιας δικαστικής “καινοτομίας” διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες” με αποτέλεσμα να έχουν καταδικαστεί σε βαρύτατες ποινές κάθειρξης».

Τέλος οι αντιεξουσιαστές απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις τις επόμενες ημέρες στην πλατεία Εξαρχείων, στην πλατεία στο Μοναστηράκι και τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία, ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο» υπογράμμισε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καταδικάζοντας το περιστατικό.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται συνάντηση του πρύτανη του ΠΑΠΕΙ, Άγγελου Κότιου, με την καθηγήτρια, για το περιστατικό.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, δέκα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στην αίθουσα εν ώρα διδασκαλίας και περιέλουσαν την καθηγήτρια με μπογιές. Η ίδια δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό, ωστόσο η αίθουσα γέμισε με μπογιές. Μετά το περιστατικό, το μάθημα διεκόπη.

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση «η επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, είναι απολύτως καταδικαστέα». Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης».

ΣΥΡΙΖΑ, υπ. Παιδείας καταδικάζουν την επίθεση σε καθηγήτρια στο ΠΑ.ΠΕΙ

Την εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και την επίθεση στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ και το υπ. Παιδείας.

«Η επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, είναι απολύτως καταδικαστέα. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης», αναφέρεται χαρακτηριστικά από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει την εισβολή κουκουλοφόρων σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την επίθεση εναντίον της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση την ώρα της διδασκαλίας.

«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο» υπογραμμίζεται.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα