Ένταση στην Εξεταστική μετά την απόρριψη του αιτήματος της κ. Στουρνάρα να καταθέσει

Ένταση στην Εξεταστική μετά την απόρριψη του αιτήματος της κ. Στουρνάρα να καταθέσει

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόρριψη από την πλειοψηφία του αιτήματος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου να καταθέσει την εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τόσο η ΝΔ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι φοβάται, ενώ αιχμηρότερη όλων υπήρξε η Εύη Χριστοφιλοπούλου που συνέκρινε τη στάση της πλειοψηφίας με εκείνη ανελεύθερων και φασιστικών καθεστώτων.

Επικράτησε ένταση με τον πρόεδρο της επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη, αλλά και τους κ.κ. Λάππα και Γκιόλα να υποστηρίζουν ότι η κ. Νικολοπούλου δεν έχει πολιτική ιδιότητα, ενώ εμπλέκεται και στην υπόθεση της Novartis.

Η σύζυγος του κ. Στουρνάρα στο αίτημα της ζητούσε να κληθεί να καταθέσει για τη σχέση της εταιρίας της Mindwork με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Εμείς δεν μπορούμε για λόγους πληρότητας της έρευνας αλλά και δικαιοσύνης να μην καλέσουμε την κ. Νικολοπούλου», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης, ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από τη συζήτηση, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για απόπειρα κουκουλώματος της αλήθειας.

«Η κυρία Νικολοπούλου έχει το δικαίωμα να καταθέσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό της», είπε από την πλευρά της η Εύη Χριστοφιλοπούλου που ήρθε σε κόντρα με τον Γιάννη Γκιόλα.

Αυτή την ώρα καταθέτει από δική του πρωτοβουλία ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίστηκε η κατάθεση του Παύλου Πολάκη.

 

 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα