Αθώοι οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στον Έβρο

Αθώοι οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στον Έβρο

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας όπου οδηγήθηκαν το πρωί οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι - ένας άντρας και μία γυναίκα - οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Πραγγί Διδυμοτείχου και κατηγορούνταν ότι μπήκαν σε απαγορευμένη περιοχή.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, το δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους και δέχτηκε τον ισχυρισμό τους ότι μπήκαν στην απαγορευμένη περιοχή χωρίς να γνωρίζουν οτι απαγορεύεται και ότι δεν υπήρξε δόλος.


Οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι ετοίμαζαν ένα ντοκιμαντέρ για το κανάλι που εργάζονταν, το ARD, για τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες επιστρέφοντας από την Γερμανία μέσω Ελλάδας και ποταμού Έβρου στις πατρίδες τους. Είπαν ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική σήμανση και μόλις αντιλήφθηκαν την δεύτερη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αλλά στο μεταξύ συνελήφθησαν απ’ τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι και όπως δήλωσαν, αναχωρούν άμεσα για την Γερμανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα