Εξαρθρώθηκε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών. Συνελήφθη ο "Μαραντόνα της Ηρωίνης"

Στην εξάρθρωση ενός ακόμη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών προχώρησε η αστυνομία στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου.

Πολυμελής συμμορία Ελλήνων και Αλβανών Ρομά που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωϊνης σε όλη την Ελλάδα, εξαρθρώθηκε από  την αστυνομία, μετά από πολύμηνες έρευνες.  Η συμμεορία έφερνε καθαρή ηρωϊνη από την Τουρκία, τη νόθευε και την προωθούσε σε "βαποράκια", αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Ηγετικό μέλος της οργάνωσης είναι ένας 27χρονος, ο οποίος ήταν γνωστός στην Δυτική Αττική ως ο «Μαραντόνα της Ηρωίνης» και βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε συλληφθέντες για συμμετοχή στο κύκλωμα ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Οι συλληφθέντες διέμεναν σε παραπήγματα, τα οποία αποτελούσαν και εργαστήρια νόθευσης - επανατυποποίησης ηρωίνης, ενώ την ηρωίνη την έκρυβαν σε υπεδάφιες ειδικές κρύπτες. Έπειτα, οι ναρκωτικές ουσίες διακινούνταν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπως για παράδειγμα Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 23 κιλά ηρωίνη, αξίας 350.000 ευρώ.

Οι δράστες είχαν ασύρματους επικοινωνίας για να ακούν την επικοινωνία της αστυνομίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα