Αυτός είναι ο καθηγητής μουσικής που ασελγούσε σε μαθήτριές του. Ψάχνουν και άλλα θύματα

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση οτι καθηγητής μουσικής, χωρισμένος και πατέρας δύο παιδιών, συνελήφθη διότι ασελγούσε, σύμφωνα με την αστυνομία, σε ανήλικα κορίτσια, ηλικίας από μόλις 9 έως 11 ετών, στα βόρεια προάστια.

Κατά τραγική ειρωνεία ο 60χρονος ονομάζεται Παναγιώτης Δράκος. Τα στοιχεία του δόθηκαν στην δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο δράστης την ώρα που ασελγούσε στις μικρές μαθήτριές του, φωτογράφιζε τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Ο 60χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε τις αρρωστημένες πράξεις του, συνελήφθη μετά από καταγγελία των γονέων 9χρονου κοριτσιού, που τους αποκάλυψε το τι ακριβώς συνέβαινε όταν πήγαινε για το μάθημα μουσικής, ενώ λίγο καιρό πριν τους είχε πει ότι δεν ήθελε να ξαναπάει στο ωδείο.

Συγκεκριμένα η αποκάλυψη ήρθε από ένα 9χρονο κορίτσι, το οποίο από τον Ιανουάριο του 2017 ήθελε να αλλάξει καθηγητή, κάτι που έγινε, ενώ από την αρχή του καλοκαιριού «προετοίμαζε» τους γονείς της ότι δεν ήθελε να πάει ξανά στο ίδιο ωδείο. Οι γονείς της βλέποντας αυτή την έντονη άρνηση επεδίωξαν να εντοπίσουν την αιτία, πίεσαν διακριτικά το 9χρονο κορίτσι, το οποίο αποκάλυψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις ασέλγειες που δεχόταν από τον καθηγητή της. Απευθύνθηκαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον 60χρονο μουσικό στις 31 Αυγούστου. Από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του προέκυψε η ασέλγεια σε βάρος ενός ακόμη 9χρονου κοριτσιού του ωδείου, και ενός τρίτου, 11 χρόνων, το οποίο όμως ακόμη δεν έχει καταθέσει καθώς απουσιάζει μαζί με τους γονείς του από την Αθήνα.

Το «πρώτο φλάουτο» σε γνωστές ελληνικές και ευρωπαϊκές ορχήστρες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι χωρισμένος και πατέρας δύο παιδιών. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τόνισαν πως εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ικανοποιούσε το αρρωστημένο του πάθος, ενώ ερευνούν προσεκτικά το παρελθόν του και τους εργασιακούς του χώρους προκειμένου να εντοπίσουν ενδεχομένως και άλλα περιστατικά ασέλγειας σε βάρος μαθητριών του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του παιδόφιλου, καθώς και σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δύο πιστόλια, δίκαννο με κομμένη την κάνη και το κοντάκι, κάνη, κλείστρο, έξι μαχαίρια και δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου, καθώς και δύο ψηφιακοί δίαυλοι.

Ο συλληφθείς, που κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 60χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 31-8-2017 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκων (Σχετ. οι από 5-9-2017 δηλώσεις ).

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της αποπλάνησης παιδιού, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα (12) έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα (14) έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, από πρόσωπο που παρέδιδε μαθήματα σε ανήλικη, της πορνογραφίας ανηλίκων από δράστη που χρησιμοποίησε ανήλικο που δεν συμπλήρωσε το δέκατο πέμπτο έτος κατ' εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:

ΔΡΑΚΟ Παναγιώτη του Γεωργίου, γεννηθέντα στις 26-5-1957 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 5-3-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, της διευκόλυνσης διερεύνησης της επίδοσής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων, της ευχερέστερης ικανοποίησης της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Δράκος

Ο μουσικός Παναγιώτης Δράκος, ήταν στη φιλαρμονική , γνωστός για το φλάουτο που έπαιζε. Ήταν στη κρατική ορχήστρα. Γνωστός στο χόρο και σε ορχήστρες του εξωτερικού.

Χωρισμένος με δύο κορίτσια .Μάλιστα η μία κόρη του έχει ακολουθήσει την μουσική

Παρόλα αυτά επειδή έκανε και ιδιαίτερα μαθήματα , γονείς έντρομη από την είδηση, έχουν φοβηθεί μήπως το δικό τους παιδί έχει παίσει θύμα του.

Ο Παναγιώτης Δράκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών με τους καθηγητές Σωκράτη Ζαργάνη και Urs Rüttimann, και αποφοίτησε αποκτώντας δίπλωμα με βαθμό άριστα και βραβείο.

Διετέλεσε κορυφαίος Α στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1982 ως το 1992, και πρώτος φλαουτίστας στην Ορχήστρα των Χρωμάτων από την ίδρυσή της το 1989 ως το 1992. Από το 1992 είναι κορυφαίος Α στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Έχει διατελέσει μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου ‘Νικόλαος Μάντζαρος’ από το 1980 έως το 2010, του ‘Τρίο εν Οργάνοις’, και του ‘Κουιντέτου Πνευστών Αθηνών’.

Από το 2006 εμφανίζεται συχνά με το duo ‘Δίφωνο’ που συνίδρυσε με τον κιθαριστή Γιώργο Μαστρογιαννόπουλο.

Ως σολίστ, έχει συμπράξει κατά καιρούς με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα, τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, και την Κρατική Ορχήστρα της Σόφιας.

Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμμετοχές σε δίσκους με έργα Ελλήνων συνθετών, ηχογραφήσεις για την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και για τη γερμανική, ελβετική κι ιταλική ραδιοφωνία.

Έχει συνεργαστεί με ιερά τέρατα της μουσικής, όπως ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Μανώλης Ρασούλης, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Γιώργος Νταλάρας και η Χάρις Αλεξίου.

Διδάσκει τακτικά σε σεμινάρια φλάουτου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα