Μάνη: Ανήκουν στον Μάριο Παπαγεωργίου τα οστά που βρέθηκαν σε εκκλησάκι;

Θρίλερ στη Μάνη, όπου ένα μακάβριο εύρημα ανοίγει και πάλι την υπόθεση του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου.

Ανοίγει ξανά η υπόθεση της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, με την οικογένεια του να περνά για ακόμα μία φορά δραματικές στιγμές.

Ένα μακάβριο εύρημα σε εκκλησάκι σήμανε συναγερμό και άνοιξε νέο κύκλο ερευνών για τον άτυχο Μάριο Παπαγεωργίου, τον οποίο απήγαγαν, δολοφόνησαν και εξαφάνισαν στενοί φίλοι της οικογένειας του, τον Αύγουστο του 2012.

Με αγωνία περιμένει η μητέρα του άτυχου Μάριου τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να πάρει απαντήσεις για το εάν τα οστά που βρέθηκαν διασκορπισμένα μέσα σε εκκλησάκι σε δύσβατη περιοχή της μεσσηνιακής Μάνης, ανήκουν στον 26χρονο.

Οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι τα οστά βρέθηκαν την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στην περιοχή Λαγκαδά, που δεν λειτουργεί εδώ και πενήντα χρόνια.

Η πρόσβαση το εκκλησάκι γίνεται μέσω ενός δύσβατου μονοπατιού και ελάχιστοι άνθρωποι το επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια.

Το συγκεκριμένο μακάβριο εύρημα θεωρείται σημαντικό, καθώς σύμφωνα με μάρτυρες, το τελευταίο στίγμα του Μάριου εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης.

Πώς βρέθηκαν τα οστά

Όπως αναφέρει το anikolouli.gr, χωρικοί εντόπισαν ανθρώπινα οστά την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, σκορπισμένα μέσα σε παλιό εκκλησάκι στη περιοχή Λαγκάδα. Το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα, δεν λειτουργεί εδώ και πενήντα χρόνια και δεν διαθέτει πόρτα. Βρίσκεται σε πλαγιά και το μονοπάτι που οδηγεί σ’ αυτό, είναι δύσβατο.

Οι μάρτυρες ειδοποίησαν τις Αρχές και άμεσα άνδρες του Α.Τ. Καρδαμύλης έφτασαν στο σημείο και περισυνέλλεξαν τα οστά, για να εξεταστούν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν αποκλείεται τα οστά να ανήκουν στον Μάριο Παπαγεωργίου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την 9η Αυγούστου του 2012.

Το χρονικό της πολύκροτης εξαφάνισης

Στις 9 Αυγούστου 2012 χάθηκαν τα ίχνη του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου. Εκείνη την ημέρα ο νεαρός άνδρας είχε φύγει με το αυτοκίνητό του από το Διακοπτό Αχαΐας, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του.

Στις 10 Αυγούστου 2012, η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.00 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Η γυναίκα δεν επικοινώνησε με την αστυνομία, αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρονου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις Αρχές.

Στις 17 Αυγούστου 2012 δηλώνεται η εξαφάνιση του 26χρονου στην αστυνομία. Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους απαγωγείς του παιδιού της. Τη διαβεβαίωναν πως ήταν ζωντανός και πως θα τον άφηναν ελεύθερο μόνο όταν θα τους έδινε τα λύτρα.

Ο 73χρονος οικογενειακός φίλος, ο οποίος είναι και ο βασικός κατηγορούμενος για την απαγωγή, επιχειρούσε να την καθησυχάσει, λέγοντάς της πως έκανε ιδιωτικές έρευνες για να βρει το παιδί.

Τον Οκτώβριο του 2012 εντοπίζεται μια μεγάλη κηλίδα αίματος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του Μάριου Παπαγεωργίου και από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως ανήκε στον 26χρονο.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη, συν 23 χρόνια, στον 73χρονο για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης.

Σε 18 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η σύζυγος του ηλικιωμένου για αρπαγή, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Επιπλέον, σε φυλάκιση έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος που έκανε τα τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου, ενώ ποινές φυλάκισης έως έξι χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν και σε άλλους τέσσερις κατηγορουμένους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα