Πετρούπολη: Θρήνος για την 18χρονη Ειρήνη. Σοκαρισμένος ο ιατροδικαστής

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή η 18χρονη κοπέλα από την Πετρούπολη, που έζησε τη φρίκη στα χέρια του ίδιου της του πατέρα.

Μετά από τέσσερις ημέρες νοσηλείας, η 18χρονη δεν κατάφερε να βγει νικήτρια. Κάπως έτσι γράφτηκε η τραγωδία, με τους συγγενείς της να ην μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

Η Ειρήνη επιζούσε τις τελευταίες ημέρες χάρη στην μηχανική υποστήριξη και οι γιατροί περίμεναν το «θαύμα του εικοσιτετραώρου». Οι γιατροί, ωστόσο, έλεγαν ότι η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη… Τελικά, στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, 03.09.2017, οι γιατροί  στην Εντατική του Θριάσιου πιστοποίησαν τον θάνατό της.

Το άτυχο κορίτσι νοσηλευόταν στην Εντατική ύστερα από τα βασανιστήρια στα οποία την υπέβαλε ο 55χρονος, ο οποίος μάλιστα προσπάθησε να καλύψει τη δολοφονία της ίδιας του της κόρης, βάζοντας φωτιά στο σπίτι τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο 55χρονος επιχείρησε πρώτα να πνίξει τη 18χρονη, πριν βάλει φωτιά στο σαλόνι του διαμερίσματός τους, στην Πετρούπολη.

Παρά τις απειλές, που σύμφωνα με πληροφορίες είχαν δεχθεί, η νεαρή κοπέλα δεν έφυγε με τη μητέρα και τον αδερφό της για το Ιόνιο, μόνο και μόνο επειδή ήθελε να σπουδάσει στην Αθήνα. Επικοινωνούσε σχεδόν καθημερινά με τη μητέρα της και φέρεται να της είπε να μην επιστρέψει, γιατί ο 55χρονος δεν είχε ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα, που αντιμετώπιζε.

Εν τω μεταξύ, ο 55χρονος πατέρας νοσηλεύεται στο ΚΑΤ και οι αστυνομικοί περιμένουν την έγκριση των γιατρών, προκειμένου να του πάρουν κατάθεση.

Σοκαρισμένος ο ιατροδικαστής

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας χρειάστηκε να δει το 18χρονο κορίτσι στην Εντατική για να πιστοποιήσει τα τραύματά του. Αν κι έχει εμπειρία 20 χρόνων, δυσκολεύεται να μιλήσει γι’ αυτό που αντίκρισε. Ο ίδιος μίλησε στην τηλεόραση του Alpha και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Να σας πω κάτι, τώρα δυσκολεύομαι να απαντήσω γιατί όντως, δεν ξέρω τι να σας πω. Νιώθω μια αμηχανία. Όταν βλέπεις ένα παιδί που ξέρεις, γιατί από την αρχή όταν το είδα, με ενημέρωσαν οι γιατροί ότι θα πέθαινε το παιδί αυτό. Ήταν μη αναστρέψιμη η κατάστασή του. Εντάξει, τι να πει κανείς. Ξέρω εγώ. Όταν έχεις και τρία παιδιά νομίζω ότι μεταφέρεις το πρόβλημα και σε σένα και όταν είναι και αποτέλεσμα τέτοιας συμπεριφοράς και μάλιστα από το περιβάλλον, είναι πολύ δύσκολο«.

Και συνεχίζει: «Αυτό που είναι το πιο τραγικό είναι ότι, αν πραγματικά είναι έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, δηλαδή ένα παιδί μπορεί να χάσει την ζωή του από τον πατέρα του. Πάντως αυτό που θέλω να πω είναι ότι η βία  όταν υπάρχει δεν είναι ποτέ ένας κεραυνός εν αιθρία. Συνήθως, στο 99% των περιπτώσεων είναι συνήθως παρούσα για μεγάλα χρονικά διαστήματα«.

Στο ζήτημα της βίαης επίθεσης του πατέρα στην 18χρονη Ειρήνη στάθηκε ακόμη περισσότερο ο ιατροδικαστής, λέγοντας: «Το παιδί κατέληξε από την βίαιη συμπεριφορά του δράστη. Πάντως ήταν αποτέλεσμα βίαιης συμπεριφοράς και όχι έκθεσης στην φωτιά, η εικόνα που είχαν οι γιατροί και που είχα κι εγώ. Και αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι πρέπει να τονιστεί«.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πατέρας

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η κατηγορία στην δικογραφία που σχηματίζει η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής εναντίον του πατέρα της 18χρονης για το έγκλημα στην Πετρούπολη είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Υπάρχει πιθανότητα όμως να κατηγορηθεί και για ενδεχόμενο δόλο. Κι αυτό γιατί με βάση τα όσα είχε καταθέσει η μητέρα της κοπέλας στις Αρχές, μόλις ήρθε από την Κέρκυρα, είναι ότι πολλές φορές στο παρελθόν τους είχε απειλήσει. Τόσο την ίδια, όσο και το κορίτσι. Συγκεκριμένα ότι θα τις κάψει, ότι θα βάλει φωτιά στο σπίτι ή ότι θα τις σκοτώσει.

Σύμφωνα με την μητέρα, αυτό ήταν που την ανάγκασε να πάρει το μικρό παιδί και να φύγουν στην Κέρκυρα.

Πλέον οι αστυνομικοί περιμένουν να πάρουν κατάθεση από τον άνδρα για να διαπιστώσουν εάν έβαλε την φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του. Από εδώ και στο εξής, αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα για τις κατηγορίες που θα απαγγελθούν.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για το έγκλημα στην Πετρούπολη

Λίγο μετά την δημοσιοποίηση του θανάτου, το Θριάσιο νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύονταν η άτυχη κοπέλα, εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό της. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας “Θριάσιο”, βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει το θάνατο της νεαρής Ε.Κ. η οποία μετά από 4 ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Λατσείου», κατέληξε σήμερα 03/09/17 και ώρα 10:20 π.μ. Η αιτία θανάτου διερευνάται από την ιατροδικαστική υπηρεσία«.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα