Πετρούπολη: Θρήνος, έχασε τη μάχη η 18χρονη. Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε

Πέθανε η 18χρονη Ειρήνη το κορίτσι που  έζησε τη φρίκη στο σπίτι στην Πετρούπολη. Τα νεαρό κορίτσι νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο δελτίο ειδήσεων.

Στο ΚΑΤ νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, ο πατέρας της με τους αστυνομικούς να περιμένουν την έγκριση των γιατρών για να του πάρουν κατάθεση.

Ο 55χρονος πατέρας έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα στην Πετρούπολη και τη 18χρονη εντόπισαν οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο. Το κορίτσι δέχτηκε μαχαιριές από τον πατέρα ενώ έφερε και σημάδια στραγγαλισμού.

Αφορμή φέρεται να αποτέλεσε το γεγονός ότι το 18χρονο κορίτσι, βλέποντας και τη βίαιη συμπεριφορά του πατέρα, έστειλε ένα μήνυμα από το κινητό στη μητέρα του. «Μην τολμήσεις να γυρίσεις πίσω. Αυτός δεν πρόκειται να αλλάξει», ανέφερε σε αυτό. Ο πατέρας βρήκε το μήνυμα στο κινητό του κοριτσιού και θεώρησε πως βάζει εμπόδια στην επανασύνδεση με τη μητέρα του.

Γι’ αυτό τον λόγο της επιτέθηκε, τη χτύπησε, τη μαχαίρωσε στο στήθος και στο χέρι και στη συνέχεια το στραγγάλιζε το παιδί και έβαλε φωτιά. Οι Αρχές θεωρούν πως το ότι έβαλε τη φωτιά ήταν μέρος του σχεδίου του για να καλύψει τα ίχνη του.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Λίγο αργότερα, το Θριάσιο νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύονταν η άτυχη κοπέλα, εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό της. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας “Θριάσιο”, βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει το θάνατο της νεαρής Ε.Κ. η οποία μετά από 4 ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Λατσείου», κατέληξε σήμερα 03/09/17 και ώρα 10:20 π.μ. Η αιτία θανάτου διερευνάται από την ιατροδικαστική υπηρεσία«.

Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της περασμένης Τετάρτης, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Κύπρου στην Πετρούπολη. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν από το φλεγόμενο διαμέρισμα έναν άντρα και μια νεαρή γυναίκα.

Οι φριχτές λεπτομέρειες της οικογενειακής τραγωδίας ήρθαν στο φως τις επόμενες ώρες. Η 18χρονη έφερε τραύματα από μαχαίρι, ενώ ο 55χρονος πατέρας, που διακομίστηκε επίσης στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα και χωρίς τις αισθήσεις του, έγινε γνωστό ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Γείτονες ανέφεραν στην αστυνομία πως πριν να εκδηλωθεί η πυρκαγιά ακούστηκαν φωνές από το διαμέρισμα.

Στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε το νεαρό κορίτσι, διαπιστώθηκε ότι έφερε και ίχνη στραγγαλισμού. Αυτά φέρεται να προξένησαν τις σοβαρές βλάβες στον οργανισμό της και κυρίως στον εγκέφαλο.

«Δεν φαίνεται το παιδί το θέμα του να έχει επέλθει από εγκαύματα, γιατί δεν φέρει εγκαύματα στο σώμα του, ούτε εισπνεόμενο έγκαυμα, το οποίο να έχει δημιουργήσει μεγάλες βλάβες. Η ουσία του θέματος είναι ότι αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, ο εγκέφαλός της φαίνεται ότι έχει σοβαρό πρόβλημα και στη βάση αυτή κινούμαστε για το πώς έχει προκληθεί. Αλλά αυτά είναι θέματα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας», δήλωνε την επομένη της πυρκαγιάς ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», Κωνσταντίνος Παλαιορούτης, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Η μητέρα του κοριτσιού ζούσε τον τελευταίο καιρό στην Κέρκυρα με τον γιο της. Είχε χωρίσει από τον 55χρονο, υποστηρίζοντας ότι ήταν βίαιος. Το κορίτσι έμεινε πίσω προκειμένου να ξεκινήσει τις σπουδές του τον Σεπτέμβριο σε ιδιωτική σχολή.

Φίλοι της οικογένειας υποστηρίζουν ότι ο 55χρονος δεν μπορούσε να αποδεχτεί το γεγονός ότι η σύζυγός του τον εγκατέλειψε, παίρνοντας μαζί και τον ανήλικο γιο της.

Την αφορμή φέρεται να αποτέλεσε ένα sms της 18χρονης προς τη μητέρα του. Βλέποντας τη βίαιη συμπεριφορά του πατέρα, έστειλε ένα μήνυμα στο οποίο έλεγε: «Μην τολμήσεις να γυρίσεις πίσω. Αυτός δεν πρόκειται να αλλάξει». Ο πατέρας βρήκε το μήνυμα και θεώρησε πως βάζει εμπόδια στην επανασύνδεση με τη μητέρα του. Έτσι της επιτέθηκε, τη χτύπησε, τη μαχαίρωσε στο στήθος και στο χέρι και στη συνέχεια τη στραγγάλιζε και έβαλε φωτιά. Οι Αρχές θεωρούν πως το ότι έβαλε τη φωτιά ήταν μέρος του σχεδίου του για να καλύψει τα ίχνη του.

«Δεν πρόλαβε, ήταν στον ύπνο το παιδί. Κοιμόταν. Το αντιλήφθηκε το παιδί… Και μόλις σηκώθηκε τη βούτηξε. Δεν πρόλαβε. Απλώς πρόλαβε να φωνάξει», δήλωσε συγγενής της 18χρονης στον Alpha. Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς, ο 55χρονος είχε σχεδιάσει το κακό που θα έκανε. Είχε κλειδώσει τις πόρτες και είχε κρύψει τα τηλεκοντρόλ που ανοίγουν τα ρολά ασφαλείας στα παράθυρα προκειμένου να πνίξουν το κορίτσι οι καπνοί από τη φωτιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα