Εργαζόμενη μητέρα 3 παιδιών έδωσε Πανελλήνιες και πέρασε στο Πανεπιστήμιο!

Μία γυναίκα, λαμπρό παράδειγμα για όλες τις γυναίκες που εργάζονται, ενώ παράλληλα φροντίζουν και την οικογένειά τους, είναι η Δώρα Μαυρικίδη, μητέρα τριών παιδιών και εργαζόμενη στον τομέα του τουρισμού.

Η Δώρα επιχείρησε αυτό που πολλοί άνθρωποι δύσκολα θα τολμούσαν: να γυρίσει μετά από χρόνια στα θρανία, να παρακολουθεί μαθήματα σε νυχτερινό σχολείο και τελικά να δώσει Πανελλήνιες πετυχαίνοντας κι εκείνη μία θέση στο όνειρο.

Και πλέον μέσα στο σπίτι της οι… φοιτητές αυξάνονται, αφού τα δύο της παιδιά σπουδάζουν στην Κρήτη, ενώ το τρίτο της παιδί έχει τελειώσει Παιδαγωγικά στο Ρέθυμνο.

Πλέον φοιτήτρια στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Κοζάνη, μιλάει στο neakriti.gr για την ιστορία της, τις αποφάσεις της, τα εμπόδια που βρήκε μπροστά της, αλλά και το μεγάλο της στήριγμα: την οικογένειά της!

Πώς πήρατε την απόφαση να γυρίσετε στα θρανία και εν συνεχεία να δώσετε Πανελλήνιες;

Ήταν ένα όνειρο ζωής. Δεν είχα βγάλει και το Γυμνάσιο, έτσι το πήρα απόφαση. Πήγα στο 4ο ΕΠΑΛ Εσπερινό Λύκειο. Ξεκίνησα πρώτα από το Γυμνάσιο και έπειτα το Λύκειο. Όταν έφτασα στην Τετάρτη Λυκείου (γιατί το Εσπερινό έχει 4 χρόνια), αποφάσισα να δώσω Πανελλήνιες. Είπα ας το προσπαθήσω, ας το προσπαθήσω για να τελειώσει αυτός ο κύκλος. Είχα διάφορα θέματα με τη δουλειά, αλλά το πάλεψα και τα κατάφερα.

Πώς αντέδρασε η οικογένειά σας σ' αυτή την απόφαση να ξαναπάτε σχολείο;

Με στήριξαν πάρα πολύ. Αν δεν υπήρχε αυτή η στήριξη δε θα τα κατάφερνα. Είναι δύσκολο να λείπεις όλη μέρα στη δουλειά, μετά να πηγαίνεις σχολείο και να γυρίζεις στις 11 το βράδυ.

Χρειάστηκε να κάνετε θυσίες για να πετύχετε το στόχο σας;

Αν σκεφτείς πως παραλίγο να χάσω τη δουλειά μου, τότε ναι. Αυτό παραλίγο να θυσιάσω: τη δουλειά μου. Όμως όλα πήγαν καλά στο τέλος. Πήγα, έγραψα και τελικά τα κατάφερα.

Πόσο εύκολο ήταν να συνδυάσετε σχολείο, δουλειά και οικογένεια;

Δεν ήταν καθόλου εύκολο, όμως κατάφερα να τα συνδυάσω. Αν δεν είχα και κάποια προβλήματα με τη δουλειά, πιστεύω πως θα τα πήγαινα καλύτερα στις Πανελλήνιες. Όμως και πάλι, κατάφερα να τα συνδυάσω.

Γιατί επιλέξατε Διοίκηση Επιχειρήσεων;

Ασχολούμαι με τον τομέα του τουρισμού και αυτό ήταν έναυσμα για να βάλω ως πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό τη σχολή Τουριστικών Επιχειρήσεων. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Κοζάνη ήταν στη δεύτερη μου επιλογή. Όμως είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη με τον εαυτό μου και γενικά με τα πάντα.

Ποιος είναι ο στόχος σας για το μέλλον;

Άμεσος στόχος μου είναι να καταφέρω να κάνω μεταγραφή απ' την Κοζάνη στο Ηράκλειο. Μετά, όσο δύσκολο κι αν είναι, θα την ξεκινήσω τη σχολή και θα προσπαθήσω μάλιστα να το πάρω το πτυχίο.

Τι έχετε να πείτε σε όσες γυναίκες θέλουν, αλλά δεν παίρνουν την απόφαση να ξεκινήσουν πάλι το διάβασμα;

Για να το κάνεις αυτό πρέπει να το θέλεις πραγματικά. Αν δεν το θέλεις, δεν υπάρχει περίπτωση, όχι Πανελλήνιες να δώσεις, αλλά ούτε να τελειώσεις το σχολείο. Πρέπει να το αγαπάς για να το τελειώσεις. Είχαμε ξεκινήσει πολλά άτομα μαζί, όμως οι μισοί τα παράτησαν στην πορεία. Εγώ είμαι 44 ετών. Είμαι συνειδητοποιημένη για ό,τι κάνω. Σ' αυτή την ηλικία δεν βλέπουμε τις Πανελλήνιες, όπως τις βλέπουν τα παιδιά.

neakriti

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα