Βάσεις 2017: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων! Έκαναν τα όνειρα τους πραγματικότητα!

Οι κόποι τους δεν πήγαν χαμένοι. Με την ανακοίνωση των βάσεων δικαιώθηκαν και πλέον κάνουν όνειρα για το μέλλον τους.

Επάξια, οι πρώτοι των πρώτων στις φετινές πανελλήνιες κερδίζουν τον θαυμασμό καθώς με διάβασμα και υπομονή κατάφεραν να αριστεύσουν στις εξετάσεις και να πάρουν το «διαβατήριο» για τις Σχολές επιλογής τους.

Ο Άγγελος Νικομάνης, με 19.820 μόρια, πέρασε πρώτος στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Σχολή Ναυπηγών.

Για το μυστικό της επιτυχίας του ο Αγγελος είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:«Οσο περισσότερο διαβάζεις τόσο περισσότερη εμπιστοσύνη έχεις στον εαυτό σου και τις δυνατότητες σου και πηγαίνεις και γράφεις με αυτοπεποίθηση».

Ο Άγγελος Νικομάνης έγραψε τρία απόλυτα εικοσάρια στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία και λίγο πάνω από 19 στην Έκθεση.

 

Στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης εισάγεται, η πρώτη των πρώτων στη Δυτική Μακεδονία Ελευθερία Βλάχου, απόφοιτη του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης.

Η βαθμολογία της είναι από τις υψηλότερες σε ολόκληρη τη χώρα για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις καθώς συγκέντρωσε 19.667 μόρια.

«Χρειάζεται αυτογνωσία και ορθολογιστική θεώρηση των πραγμάτων, ψυχραιμία και πίστη στην προσπάθεια. Όποιος καταβάλλει προσπάθεια δεν έχει λόγο να αγχώνεται. Το άγχος λειτουργεί ανασταλτικά και μπορεί να ακυρώσει την όποια καλή προετοιμασία. Οι βόλτες είναι αναγκαίες, η πνευματική ανάταση, ακόμη κι αν διαρκεί ελάχιστα, τροφοδοτεί το διάβασμα με θετικότητα.» είχε πει, μεταξύ άλλων, η Ελευθερία Βλάχου στο kozanimedia.gr.

Βάσεις 2017: Η Μυρσίνη Χαμακιώτη πρώτη στην Ιατρική Πάτρας

Η 18χρονη Μυρσίνη από την Πάτρα κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, συγκεντρώνοντας πάνω από 19.500 μόρια! Δείτε τον πρώτο των πρώτων στην Ηλεία..

Διάβασε, προσπάθησε και πέτυχε το μεγάλο της όνειρο… Ο λόγος για την 18χρονη Μυρσίνη Χαμακιώτη από το πειραματικό λύκειο Λάγγουρα Πάτρας, η οποία εισήχθη πρώτη στην Ιατρική Πάτρας με 19.600 μόρια.

«Δεν ένιωσα ποτέ τη δυσκολία ή την κούραση, ο στόχος υπερκάλυπτε τα πάντα… Η αλήθεια είναι ότι διάβαζα αρκετές ώρες, αλλά δεν ήταν κάτι δυσάρεστο. Το διάβασμα ήταν και είναι ένα από τα χόμπι μου… και στις εξετάσεις δε δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα», δηλώνει η Μυρσίνη.

«Θεωρώ ότι τα θέματα ήταν ιδανικά, διαβαθμισμένης δυσκολίας. Όσο για τους στόχους μου, πρώτη επιλογή μου είναι πάντα η Ελλάδα, αλλά επειδή θέλω να ασχοληθώ με την έρευνα σε μεγάλα επιστημονικά κέντρα, ίσως για ένα διάστημα λείψω στο εξωτερικό», είπε η 18χρονη κοπέλα στο thebest.gr.

Δημήτρης Βόσσος: Ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία

Στα τέλη Ιουνίου είχε αναδειχθεί ως ο άριστος των αρίστων στο νομό Ηλείας, αφού συγκέντρωσε 19.485 μόρια και ήταν στην πρώτη τριάδα των αριστούχων πανελλαδικά. Σήμερα οι κόποι του και οι προσπάθειές  του άρχισαν  να παίρνουν σάρκα και οστά, αφού είναι πια φοιτητής της Νομικής Αθηνών.

Ο 18χρονος Βόσσος Δημήτρης από την Κυλλήνη, μαθητής του ΓΕΛ Λεχαινών, τονίζει στο patrisnews.com ότι για να πετύχεις πρέπει να έχεις πίστη στον εαυτό σου, να έχεις στήριξη από τους γονείς σου, να έχεις καλούς καθηγητές, να κάνεις μεθοδικό διάβασμα και να στερηθείς κάποια πράγματα...

ιερέας με …9 παιδιά εισήχθη στην Φιλολογία!

Με υψηλή βαθμολογία κατόρθωσε, παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες υποχρεώσεις του, να επιτύχει την εισαγωγή του στο ΑΕΙ.

Μία από τις πλέον αξιέπαινες περιπτώσεις επιτυχόντων των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων είναι αυτή του ιερέα από τα Καλάβρυτα, ο οποίος εισήχθη, με υψηλή βαθμολογία σε Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο εν λόγω ιερέας τυγχάνει πατέρας 9 (!) παιδιών και παρά τις αυξημένες οικογενειακές και ιερατικές υποχρεώσεις του, κατόρθωσε να γράψει καλά στις εξετάσεις και να εισαχθεί στην Σχολή της επιλογής του.

Ο π. Βασίλειος Σπηλιόπουλος είναι έτσι ένας από τους επιτυχόντες του Λυκείου Δάφνης Καλαβρύτων.

Ο πολύτεκνος ιερέας, είναι εφημέριος του Ιερού Ναού του Βεσινίου στα Καλάβρυτα, όπου ζει με την πολυμελή οικογένεια του.

Ο παπα-Βασίλης συγκέντρωσε εξαιρετικά μεγάλη βαθμολογία και εισήχθη, σύμφωνα με το kalavrytanews.gr,  στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, στο Τμήμα Φιλολογίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα