Η Μυρτώ που κακοποιήθηκε στην Πάρο, πέντε χρόνια μετά δίνει μαθήματα ζωής

Η Μυρτώ μετά από πέντε χρόνια αγώνα δίνει παράδειγμα ζωής. Το κορίτσι που έγινε γνωστό και συγκίνησε το πανελλήνιο με τον άγώνα που έδωσε και συνεχίζει να δίνει μετά την σκληρή κακοποίηση που υπέστη σε διακοπές στην Πάρο. Η Μυρτώ είχε πέσει θύμα από τον Πακιστανό στα βράχια σε γνωστή παραλία του νησιού

Το κορίτσι που με την βοήθεια της μητέρας της και την επιμονή της ίδιας για τη ζωή, πάλεψε και χαμογελά ξανά. Η Μυρτώ επιστέφει σιγά σιγά μετά τον μεγάλο αγώνα που έδωσε και συνεχίζει να δίνει με κόπο αλλά είναι μαχήτρια και ακόμη θα καταφέρει αρκετά.

Η Μυρτώ  επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια  στο σπίτι της στην Αθήνα.

Η 20χρονη πλέον  κοπέλα δίνει ακόμη μάχη ζωής και με τη βοήθεια της μητέρας της που δεν την αφήνει λεπτό κατάφερε να ξεπερνά σιγά σιγά τις δυσκολίες

Έτσι η Μυρτώ όπως έκανε γνωστό η  μητέρας μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook μετά από πέντε χρόνια πήγε στο λούνα παρκ

"Κι ομως ειναι αλήθεια. Η Μυρτω στο λούνα πάρκ μετα απο πέντε χρονια στον μύλο. Βέβαια όλα αυτα με την βοήθεια του καλού μας φίλου Πέτρου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στην Καλαματα, και με το κέντρο αποκατάστασης ΔΙΑΠΛΑΣΗ που μας φιλοξενεί ."

 

 

Μετά από πέντε χρόνια ζει πλέον ξανά σε σπίτι στη γενέτειρά της, την Αθήνα. Για πρώτη φορά από τότε που έφυγε για εκείνες τις διακοπές στην Πάρο»

Όπως δήλωσε η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, η διάθεση της Μυρτώς  έχει αλλάξει πολύ μετά την επιστροφή της στην Αθήνα. «Στο μυαλό της και τη ματιά της υπάρχει περισσότερη σπιρτάδα και αντίληψη», εξηγεί η κ. Κοτρώτσου, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει υπάρξει πρόοδος στο θέμα των κινήσεων. «Αυτό όμως που έγινε στην Λάρισα ήταν ότι σταθεροποιήθηκε το θέμα των λοιμώξεων. Είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Σε καθημερινή βάση, την Μυρτώ επισκέπτονται εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και φυσιοθεραπευτές. Μαζί τους στο σπίτι, κάποιες ώρες της ημέρας, είναι και η Χριστίνα, η νοσηλεύτρια. Βοήθεια από το κράτος δεν υπάρχει, όπως λέει χαρακτηριστικά η μητέρα της. «Σε ένα άτομο που έχει 100% αναπηρία, δεν προβλέπει βοήθεια. Ίσως θεωρεί ότι ο γονιός πρέπει να είναι αρσιβαρίστας και να τα καταφέρει μόνος του», εξηγεί, προσθέτοντας: «Αυτή τη στιγμή ζούμε χάρη στη βοήθεια κάποιων ανθρώπων που βοηθάνε χωρίς να θέλουν να φαίνονται. Κατ’ εμέ, αυτός είναι και ο σωστός τρόπος φιλανθρωπία. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς τους ανθρώπους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα